Stoc epuizat
Vin Spumant - Llopart - Corpinnat Brut Nature Reserva 2017
Vin eco: organic

Vin Spumant - Llopart - Corpinnat Brut Nature Reserva 2017

Spania Catalonia, Spania
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Brut Nature (Zero Dozaj)
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo

Corpinnat Brut Nature Reserva 2017 produs de crama Llopart este obtinut din Xarel·lo, Macabeu si Parellada. Are un aspect limpede si stralucitor, culoare galben pai deschis si perlaj fin. Nas expresiv in care predomina notele de mere verzi, pere si citrice dupa care-si fac simtita prezenta notele obtinute prin maturarea pe drojdii. Gustul este echilibrat, cu o prospetime revigoranta si arome de fructe cu miez alb. Postgustul lung si savuros deconspira o subtila aroma de migdala prajita.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, aperitive si mezeluri fine

Maturare: 36 de luni pe drojdii

Temperatura optima de servire: 6-8 grade C


LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada
Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...