Vin Spumant - Llopart - Espumos Original 1887 Corpinnat Brut Nature 2008
95GP
93RP
La concursul de vinuri The Champagne & Sparkling Wine World Championship  acest vin a obtinut medalia de Champagne&Sparkling Gold.

Vin Spumant - Llopart - Espumos Original 1887 Corpinnat Brut Nature 2008

Producator LLOPART
Spania Catalonia, Spania
Pret
374,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 18,00 RON 108,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2008
Tip
Brut Nature
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Cutie
Da
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo

Espumos Original 1887 Corpinnat Brut Nature 2008 produs de crama Llopart este obtinut din 50% Montònec, 25% Xarel·lo si 25% Macabeu. Debuteaza cu note de mere verzi, caise, fan proaspat cosit, paine, briose si citrice. Gustul are o structura rotunda, plina, prospetime excelenta si textura catifelata, iar postgustul este foarte lung si exceptional de concentrat. 

Asocieri culinare: stridii, peste, preparate din carne de pasare cu sosuri usoare, crustacee la gratar, sushi 

Maturare: 10 ani pe drojdii

Temperatura optima de degustare: 8-10 grade C. 


LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia

Vinuri din Catalonia

Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada

Vinuri din Parellada

Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...