Stoc epuizat
Vin Spumant - Llopart - Espumos Original 1887 Corpinnat Brut Nature 2008
95GP
93RP
La concursul de vinuri The Champagne & Sparkling Wine World Championship  acest vin a obtinut medalia de Champagne&Sparkling Gold.

Vin Spumant - Llopart - Espumos Original 1887 Corpinnat Brut Nature 2008

Spania Catalonia, Spania
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2008
Tip
Brut Nature
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Cutie
Da
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo

Espumos Original 1887 Corpinnat Brut Nature 2008 produs de crama Llopart este obtinut din 50% Montònec, 25% Xarel·lo si 25% Macabeu. Debuteaza cu note de mere verzi, caise, fan proaspat cosit, paine, briose si citrice. Gustul are o structura rotunda, plina, prospetime excelenta si textura catifelata, iar postgustul este foarte lung si exceptional de concentrat. 

Asocieri culinare: stridii, peste, preparate din carne de pasare cu sosuri usoare, crustacee la gratar, sushi 

Maturare: 10 ani pe drojdii

Temperatura optima de degustare: 8-10 grade C. 


LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada
Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...