Vin Dulce - Mad Wine - Late Harvest Gold 2017

Ungaria Tokaj, Ungaria
Hárslevelű, Furmint, Sargamuskotaly
Pret
700,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 33,00 RON 198,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
10%
Cantitate
Half 375 ML
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Hárslevelű, Furmint, Sargamuskotaly (Moscato Giallo)

Mad Wine Gold 2017 este un vin dulce produs de crama Mad obtinut din Furmint (50%), Sárgamuskotály (30%) si Hárslevelű (20%). Are culoarea chihlimbarului, nas elegant dominat note fructate completate de note florale. Gustul prezinta note specifice procesului de botritizare, iar postgustul este placut, armonios si revigorant.

Asocieri culinare: deserturi.

Potential de invechire: 15+ ani

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


MAD WINE
Mad Wine se afla inima celebrului areal Tokaj din Ungaria. Traditional vorbind, arealul este faimos pentru gama de vinuri de desert obtinute in cea mai mare parte din soiul Furmint, iar mai nou pentru productia de vinuri seci.

Crama Mad Wine, a fost infiintata de Istvan Szepsy, proprietar si oenolog ce se trage dintr-o familie de viticultori cu istorie in Tokaj. Filozofia cramei se bazeaza pe crearea de vinuri de calitate superioara care reflecta unicitatea solului si cultura regiunii.

mai mult...
Tokaj
Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Hárslevelű
Hárslevelű este un soi de strugure foarte aromat cunoscut in special pentru rolul sau important in productia de vinuri dulci din Tokaj, Ungaria alaturi de soiul Furmint. General vorbind, un vin dulce obtinut din Hárslevelű are o structura bogata cu arome de miere si indicii de fum. Pe langa vinuri dulci, acest soi poate sa produca vinuri seci, corpolente cu arome vegetale. Hárslevelű mai poate fi gasit in tari precum Germania, Slovacia si foarte rar in Africa de Sud.
mai mult...