Stoc epuizat
Vin Alb - Mad Wine - Selection 2017

Vin Alb - Mad Wine - Selection 2017

Ungaria Tokaj, Ungaria
Hárslevelű, Furmint
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Hárslevelű, Furmint

Selection 2017 este un vin produs de crama Mad obtinut din Furmint si Hárslevelű. Are culoarea galben pai si reflexii aurii, nas expresiv si complex in care se remarca notele fructe supracoapte completate de note condimentate specifice maturarii in baricuri. Gustul este rotund, amplu si bine structurat dezvaluind note fructate si minerale, iar postgustul este prelung si armonios. 

Asocieri culinare: preparate din carne alba si peste, branzeturi maturate dure si semidure

Maturare: partial in baricuri


MAD WINE
Mad Wine se afla inima celebrului areal Tokaj din Ungaria. Traditional vorbind, arealul este faimos pentru gama de vinuri de desert obtinute in cea mai mare parte din soiul Furmint, iar mai nou pentru productia de vinuri seci.

Crama Mad Wine, a fost infiintata de Istvan Szepsy, proprietar si oenolog ce se trage dintr-o familie de viticultori cu istorie in Tokaj. Filozofia cramei se bazeaza pe crearea de vinuri de calitate superioara care reflecta unicitatea solului si cultura regiunii.

mai mult...
Tokaj
Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Hárslevelű
Hárslevelű este un soi de strugure foarte aromat cunoscut in special pentru rolul sau important in productia de vinuri dulci din Tokaj, Ungaria alaturi de soiul Furmint. General vorbind, un vin dulce obtinut din Hárslevelű are o structura bogata cu arome de miere si indicii de fum. Pe langa vinuri dulci, acest soi poate sa produca vinuri seci, corpolente cu arome vegetale. Hárslevelű mai poate fi gasit in tari precum Germania, Slovacia si foarte rar in Africa de Sud.
mai mult...