Vin Alb - Mad Wine - Furmint 2016

Producator MAD WINE
Ungaria Tokaj, Ungaria
Pret
67,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 3,00 RON 18,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Furmint

Mad Furmint 2016 este un vin de culoarea galben pai si reflexii aurii. Buchetul din nas est dominat note minerale completate de note citrice. In gust se resimt note de roca vulcanica specifice terroir-ului iar postgustul este mineral si proaspat.

Asocieri culinare: preparate din carne alba si peste

Potential de invechire: 6-8 ani


MAD WINE
Mad Wine se afla inima celebrului areal Tokaj din Ungaria. Traditional vorbind, arealul este faimos pentru gama de vinuri de desert obtinute in cea mai mare parte din soiul Furmint, iar mai nou pentru productia de vinuri seci.

Crama Mad Wine, a fost infiintata de Istvan Szepsy, proprietar si oenolog ce se trage dintr-o familie de viticultori cu istorie in Tokaj. Filozofia cramei se bazeaza pe crearea de vinuri de calitate superioara care reflecta unicitatea solului si cultura regiunii.

mai mult...
Tokaj

Vinuri Tokaj

Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Furmint

Vinuri Furmint

Furmint este un soi de strugure din Tokaj, Ungaria din care se obtin cele mai bune vinuri dulci Tokaji. Un vin dulce Tokaji obtinut din soiul Furmint va fi un vin corpolent de culoarea chihlimbarului,cu un echilibru perfect intre aciditate, zahar si alcool. Gustul va fi dominat de arome de caise, mango si fructe exotice completate de o nuanta aparte rezultata din procesul de botritizare. Din Furmint se pot obtine si vinuri albe seci exceptionale.
mai mult...