Stoc epuizat
Vin Spumant Rose - Marques de la Concordia - Cava Brut Reserva Rose 2016
88DE

Vin Spumant Rose - Marques de la Concordia - Cava Brut Reserva Rose 2016

Spania Catalonia, Spania
Pinot Noir, Monastrell
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Brut
Culoare
Rose
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Soiuri
Pinot Noir, Monastrell, Mourvèdre

Cava Brut Nature Reserva Rose 2016 creata dupa metoda traditionala, obtinuta din 70% Pinot Noir si 30% Monastrell, aceasta cava se produce doar in anii foarte buni. Are culoarea roz pal, nas elegant si expresiv cu note de capsuni si zmeura completate de indicii de paine prajita si migdale coapte, gust delicat, catifelat si elegant, iar finalul se resimte prelung si crocant.

Asocieri culinare: aperitive, peste si salate cu fructe de mare


MARQUES DE LA CONCORDIA
MARQUES DE LA CONCORDIA este o crama din Spania, regiunea vitivinicola Rioja, construita pe locul unei foste fabrici de zahar. Terroir-ul Rioja Alta permite experimentarea cu diferite soiuri de struguri, cu toate ca la baza ramane renumitul Tempranillo. Cele mai vechi vite care inca dau rod au fost plantate in 1929, iar maturarea vinurilor se face in special cu baricuri frantuzesti.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...