Vin Alb - Marques de la Concordia - Vega Reina Verdejo 2019

Spania Rueda, Spania
Pret
55,00 RON


Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 3,00 RON 18,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Verdejo

Vega Reina Verdejo este un vin alb elegant de culoare galben-pai cu reflexii verzui in margin. Nas incantator in care se evidentiaza delicatetea fructelor albe imbinate cu note florale de anason si note vegetale. Pe palatin se simte un gust catifelat si cremos, usor dulce-amarui, cu o aciditate revigorant-savuroasa. Postgustul are o caracteristica vegetala persistenta foarte placuta.

Asocieri culinare: aperitive, carne alba, peste, fructe de mare, risotto


MARQUES DE LA CONCORDIA
MARQUES DE LA CONCORDIA este o crama din Spania, regiunea vitivinicola Rioja, construita pe locul unei foste fabrici de zahar. Terroir-ul Rioja Alta permite experimentarea cu diferite soiuri de struguri, cu toate ca la baza ramane renumitul Tempranillo. Cele mai vechi vite care inca dau rod au fost plantate in 1929, iar maturarea vinurilor se face in special cu baricuri frantuzesti.
mai mult...
Verdejo

Vinuri Verdejo

Verdejo este un soi de strugure din Rueda, Spania din care se obtin vinuri albe. Este cel mai cultivat soi de struguri din regiune. In cupaje cel mai adesea apare alaturi de Viura si Sauvignon Blanc. Gama de vinuri Verdejo prezinta note proaspete de fructe albe, flori si note vegetale. Ca regula de baza, un vin alb din Rueda va fi obtinut din minim 50% Verdejo sau Sauvignon Blanc.
mai mult...