Stoc epuizat
Vin Rosu - Martue - Especial 2012
92GR
89WA

Vin Rosu - Martue - Especial 2012

Spania Castilla-La Mancha, Spania
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2012
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Shiraz, Syrah, Merlot, Malbec

Cupaj din 35% Syrah, 32% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot si 4% Malbec de culoare rosu-rubiniu inchis, nas complex si intens de cirese negre coapte, coacaze negre, ciocolata neagra si note lemnoase de cedru, gust plin cu o structura densa si eleganta, arome de fructe de padure, prune si mure, iar postgustul este lung, savuros si fructat. Vinul a fost maturat 14 luni in baricuri din stejar frantuzesc (80%) si stejar american (20%) iar dupa imbuteliere maturarea a mai continuait ventru un an la sticla.   

Timp decantare: 2-3 ore


MARTUE
Podgoriile Martue sunt situate in La Guardia de Toledo. Parcela Campo Martuela, cultivata pentru prima data in 1990 cuprinde soiurile Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot si Syrah iar parcela El Casar Estate cultivata abia in 2000 cuprinde soiurile Malbec si Chardonnay. Crama a fost complet construita in 2002 exact la timp pentru prezentarea primului Vintage: Martue 2001. In 2009, Martue a obtinut certificarea DO Pago Campo de La Guardia, o reusita bine meritata a lui Fausto Gonzalez care a asteptat mai bine de un deceniu pentru ca strugurii sa atinga nivelul maxim de calitate astfel obtinand cel mai bun vin Martue.
mai mult...
Castilla-La Mancha
Castilla-La Mancha este o regiune vitivinicola asezata la sud-est de Madrid. Portofoliul de vinuri spaniole din Castilla - La Mancha au in compozitie soiurile Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Garnacha, Alicante Bouschet, Monastrell, Syrah si Bobal. Cele mai bune vinuri rosii din Castilla - La Mancha se vor remarca prin personalitatea si eleganta acestora. Castilla-La Mancha are o clima cu puternice influente continentale, cu temperaturi de pana la 40°C vara si temperaturi sub 0°C iarna. Dintre cele noua Denominación de Origen (DOs) ce formeaza Castilla - La Mancha, La Mancha este cea mai mare din Europa.

In randurile ce urmeaza am pregatit o lista cu vinuri din Castilla- La Mancha pe care te invitam sa le incerci.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...