Stoc epuizat
Vin Rosu - MaxiMarc - Castel Sofia Pinot Noir 2016

Vin Rosu - MaxiMarc - Castel Sofia Pinot Noir 2016

Romania Minis-Maderat, Romania
Pinot Noir
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Un Pinot Noir exceptional, de culoare rosu grena, cu note de cirese, zmeura, cuisoare si ciuperci de padure. Pe palatin se resimte textura catifelata si arome evidente de cirese si nuci, iar postgustul este proaspat si de lunga durata.

Maturare: 12 luni in inox; 6 luni in butoi de stejar


MAXIMARC
Crama MaxiMarc este o crama la inceput de drum pe care o gasiti in zona vitivinicola Minis-Maderat. Filozofia dupa care se ghideaza echipa cramei este aceea de a crea vinuri ce vorbesc despre terroirul locului, traditia viticola din Minis-Maderat si despre oamenii care trudesc in vie si in crama. Numele cramei, MaxiMarc, inseamna „familie“ si „viitor“, deoarece Maxi si Marc sunt cei mai mici membri ai familiei fondatoare. In ce priveste vinurile deja produse va invitam sa descoperiti gama selectata de noi din portofiul MaxiMarc!
mai mult...
Minis-Maderat
Podgoria Minis-Maderat este una din cele mai vechi regiuni vitivinicole de pe teritoriul Romaniei. Aceasta este situata la 20 km de municipiul Arad, pe dealurile adapostite de marginea vestica a Muntilor Zarandului si se întinde pe o suprafata de aproximativ 2700 ha. Calitatea acestor vinuri de Minis Maderat se datoreaza amplasarii viilor pe versantii dealurilor ce asigura o expunere excelenta a terroirului. Lista de vinuri din Minis- Maderat este imbogatita de productia de vinuri spumante si vinuri petiante. Ca regula de baza, un vin rosu din Minis- Maderat trebuie sa aiba o culoare rosie stralucitoare, cu reflexii rubinii. 

Soiurile specifice unui vin alb din Minis-Maderat sunt: Mustoasa de Maderat, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Furmint, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling si Feteasca Regala. Pe langa vin alb, vom gasi si vin rosu produs din soiurile Cadarca, Pinot Noir, Burgund Mare, Cabernet Franc, Feteaca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah si Novac.

Te invitam sa incerci selectia noastra de vinuri romanesti din Minis- Maderat chiar aici.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...