• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rose - Mirabeau - Etoile Rose 2018

Vin Rose - Mirabeau - Etoile Rose 2018

Franta Provence, Franta
Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Grenache

Etoile Rose 2018 de la Mirabeau este un vin rose exceptional de culoare roz pal straveziu ce ne intampina cu un parfum delicat si elegant in nas, care este dominat de note fructate de pere si piersici coapte acompaniate de note florale. Gustul acestui vin rose desavarsit este matasos si rotund in care aromele de caise si piersici se impletesc perfect cu cele de citrice, iar postgustul se resimte concentrat si prelung.

Asocieri culinare: Salate de vara, fructe de mare, peste, preparate vegetariene si branzeturi maturate moi


MIRABEAU
Povestea cramei Mirabeau este defapt povestea lui Stephen Cronk si a familiei sale care in 2009 s-au facut bagajele si paraseau Londra pentru a se stabili in Provence cu gandul de a produce unele dintre cele mai bune vinuri rosé din regiune. Manati de un vis vechi de 15 ani, sotii Cronk au avut si o doza mare de noroc care se datoreaza echipei de profesionisti cu care colaboreaza indeaproape si datorita disponibilitatii viticultorilor locali de a le vinde strugurii alesi de acestia. Astfel au reusit sa obtina acces la mai bine de 2000 hectare de vie de unde au ales doar acei struguri care se pretau nevoilor si exigentelor Cramei Mirabeau. Astfel au reusit sa creeze vinuri elegante, racoritoare si placute, aromele dominante fiind cele de fructe rosii si citrice. Printre soiurile folosite in obtinerea vinurilor rosé se regasesc Syrah, Grenache, Cinsault, Caladoc, Collombard. Locatie: Provence, Franta Clima: climat mediteranean Sol: predomina argila si gresie; portiuni de sisturi si cuart Vinificatie: Prima etapa in procesul vinificatiei este denumita “vin de pressurage” ce presupune presarea si depozitarea strugurilor urmand apoi macerarea scurta si fermentarea la temperatura controlata.
mai mult...
Provence
Regiunea istorica Provence este asezata de-a lungul coastei mediteraneene, intre raul Rhone la vest si granita cu Italia la est. Primele mentiuni cu privire la productia de vin provençal dateaza de circa 2600 ani, fiind considerata cea mai veche regiune viticola a Frantei. De asemenea Provence este singurul loc in care accentul cade preponderent pe vinuri rosé.

Relieful divers si clima mediteraneana, completate de soluri calcaroase, sisturi cristaline si roci vulcanice creeaza conditii excelente pentru producerea de vin rosé Provence. Printre cele mai cultivate soiuri de struguri in regiunea Provence gasim: Rolle (aka Vermentino), Ugni Blanc (aka Trebbiano), Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussanne si Grenache Blanc - la vinuri albe; iar pentru vinuri rosii si vinuri rosé: Ghrenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault, Counoise, Tannat, Cabernet Sauvignon.

Te invitam sa degusti celebrele vinuri rosé din Provence din portofoliul nostru.

mai mult...
Grenache
Grenache este soiul de strugure rosu extins pe teritoriul Frantei, Spaniei, Australiei si Statelor Unite ale Americii. Este un soi versatil atat in vie, cat si in podgorie, ceea ce explica de ce Grenache este unul din cele mai distribuite soiuri din lumea intreaga. Din punct de vedere semantic, Grenache are sinonime: in Spania i se spune Garnacha, iar in Sardinia Cannonau. Exista presupuneri cu privire la originea soiului, unii spunand ca acesta provine di Sardinia secolului XIV. Plantatii extinse de Grenache se afla in sudul Frantei, pe Valea Rhone-ului si in Provence si Languedoc-Rousillon. Grenache se afla in cupajele clasice Cote-de-Rhone, langa Syrah si Mourvedre, si de asemenea este soiul de baza in renumitul Chateauneuf-de-Pape. Din punct de vedere al aromelor, Grenache este un soi variabil, aromele sale fiind intense, condimentate, cu note de fructe de padure, mai cu seama zmeura.
mai mult...