Stoc epuizat
Vin Rose - Mirabeau - X Rose 2020
Vin eco: vegan

Vin Rose - Mirabeau - X Rose 2020

Franta Provence, Franta
Shiraz, Syrah, Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Grenache, Cinsault, Garnacha, Cinsaut

Mirabeau X Rose 2020 este un cupaj obtinut din 50% Grenache, 35% Syrah si 15% Cinsault de culoare roz vibrant. Nasul este dominat de note fructate de rodie, lyche, mandarine, caise si pepene galben iar gustul este complex si savuros cu arome de cirese si acadele. Postgustul este proaspat si fructat. In concluzie avem in pahar un vin rose excelent pentru un spectru larg de delicii culinare dar care poate fi savurat oricand, de preferabil putin rece.

Asocieri culinare: aperitive, carne de vitel sau rata la grill, fructe de mare, bucataria mediteraneana in general.

Temperatura optima de servire: 10-12 grade C

Maturare: in cuve de inox

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


MIRABEAU
Povestea cramei Mirabeau este defapt povestea lui Stephen Cronk si a familiei sale care in 2009 s-au facut bagajele si paraseau Londra pentru a se stabili in Provence cu gandul de a produce unele dintre cele mai bune vinuri rosé din regiune. Manati de un vis vechi de 15 ani, sotii Cronk au avut si o doza mare de noroc care se datoreaza echipei de profesionisti cu care colaboreaza indeaproape si datorita disponibilitatii viticultorilor locali de a le vinde strugurii alesi de acestia. Astfel au reusit sa obtina acces la mai bine de 2000 hectare de vie de unde au ales doar acei struguri care se pretau nevoilor si exigentelor Cramei Mirabeau. Astfel au reusit sa creeze vinuri elegante, racoritoare si placute, aromele dominante fiind cele de fructe rosii si citrice. Printre soiurile folosite in obtinerea vinurilor rosé se regasesc Syrah, Grenache, Cinsault, Caladoc, Collombard. Locatie: Provence, Franta Clima: climat mediteranean Sol: predomina argila si gresie; portiuni de sisturi si cuart Vinificatie: Prima etapa in procesul vinificatiei este denumita “vin de pressurage” ce presupune presarea si depozitarea strugurilor urmand apoi macerarea scurta si fermentarea la temperatura controlata.
mai mult...
Provence
Regiunea istorica Provence este asezata de-a lungul coastei mediteraneene, intre raul Rhone la vest si granita cu Italia la est. Primele mentiuni cu privire la productia de vin provençal dateaza de circa 2600 ani, fiind considerata cea mai veche regiune viticola a Frantei. De asemenea Provence este singurul loc in care accentul cade preponderent pe vinuri rosé.

Relieful divers si clima mediteraneana, completate de soluri calcaroase, sisturi cristaline si roci vulcanice creeaza conditii excelente pentru producerea de vin rosé Provence. Printre cele mai cultivate soiuri de struguri in regiunea Provence gasim: Rolle (aka Vermentino), Ugni Blanc (aka Trebbiano), Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussanne si Grenache Blanc - la vinuri albe; iar pentru vinuri rosii si vinuri rosé: Ghrenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault, Counoise, Tannat, Cabernet Sauvignon.

Te invitam sa degusti celebrele vinuri rosé din Provence din portofoliul nostru.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...