Franciacorta - Monte Rossa - Flamingo Rose Brut
92FM
90DE

Franciacorta - Monte Rossa - Flamingo Rose Brut

Italia Franciacorta, Italia
Pinot Noir, Chardonnay
Pret
245,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza proaspata peste

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Pinot Noir, Chardonnay

Vin spumant Franciacorta Rosé Brut cu un perlaj fin si abundent. Obtinut din 60% Chardonnay si 40% Pinot Noir debuteaza cu note de fructe galbene si fructe de padure, nasul fiind expresiv si incantator iar gustul este generos si crocant cu arome de toast si fructe, cu un final delicat, revigorant si usor amarui. 

Cuvee-ul este compus din 85% cele mai bune vinuri din anul recoltei plus 15% din vinuri aflate in rezerva cramei.

Maturare: 24 luni


MONTE ROSSA
Crama Monte Rossa are o istorie indelungata in producerea vinurilor spumante de calitate. Aici traditia s-a imbinat armonios cu tehnologia timp de decenii, iar impreuna cu grija pentru vitele de vie au fost pilonii pe care s-a cladit aceasta afacere de succes. Preluata de catre sotii Rabotti in 1972, Crama Monte Rossa este in prezent condusa de catre fiul acestora Emanuele Rabotti. Podgoria se intinde pe 70 de hectare, iar parcelele sunt distribuite pe diferite tipuri de sol si cu expuneri diferite ceea ce face ca vinurile Franciacorta produse aici sa fie extrem de complexe. In fiecare an Crama Monte Rossa produce circa 500000 de sticle, iar dintre acestea la Rewine gasiti etichetele Sanseve Saten Brut si Flamingo Rose Brut.
mai mult...
Franciacorta
Franciacorta este o regiune vitivinicola mai mica din zona Lombardia, nordul Italiei. in provincia Brescia, pe dealurile de sud-est pe marginea lacului Iseo. Este o regiune foarte cunoscuta pentru ale sale vinuri Franciacorta create in imaginea celebrelor spumante Champagne. Arealul produce vinuri spumante prin metoda traditionala. La fel ca Champagne, Franciacorta foloseste soiurile Chardonnay, Pinot Noir( si cantitati mici de Pinot Blanc).

Celebrele vinuri Franciacorta se gasesc atat in versiunea vintage cat si non-vintage, alb sau rosé (cu cel putin 25% Pinot Noir). Mai exista o versiune de vin spumant alb - blanc de blancs Franciacorta Satèn creata exclusiv din Chardonnay si Pinot Bianco. Notele de gust ale unui vin spumant Franciacorta Brut sunt foarte similare celor din Champagne. Cheia succesului acestei crame consta in combinatia dintre clima si sol. Zilele calduroase si insorite de vara sunt urmate de nopti racoroase creand astfel conditiile propice pentru ca strugurii sa atinga punctul optim de coacere si sa isi pastreze in acelasi timp acididitatea.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...