Stoc epuizat
Franciacorta - Monte Rossa - Blanc de Blancs P.R. Brut
93FM
92DE

Franciacorta - Monte Rossa - Blanc de Blancs P.R. Brut

Italia Franciacorta, Italia
Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Chardonnay

Franciacorta Blanc de Blancs P.R. Brut este un vin spumant obtinut din 100% Chardonnay. Are un aspect elegant de culoare galben pai cu perlaj fin si persistent. Buchetul din nas este delicat si fructat, generos in note de ananas, piersica si citrice completate de indicii de biscuiti si fructe confiate. Gustul are o structura eleganta si savuroasa iar postgustul este persistent.

Cuvee-ul este compus din 65% cele mai bune vinuri din anul recoltei plus 35% din vinuri aflate in rezerva cramei.

Maturare: 24 luni

Asocieri culinare: aperitive, fructe de mare, peste, salate, platou de branzeturi.


MONTE ROSSA
Crama Monte Rossa are o istorie indelungata in producerea vinurilor spumante de calitate. Aici traditia s-a imbinat armonios cu tehnologia timp de decenii, iar impreuna cu grija pentru vitele de vie au fost pilonii pe care s-a cladit aceasta afacere de succes. Preluata de catre sotii Rabotti in 1972, Crama Monte Rossa este in prezent condusa de catre fiul acestora Emanuele Rabotti. Podgoria se intinde pe 70 de hectare, iar parcelele sunt distribuite pe diferite tipuri de sol si cu expuneri diferite ceea ce face ca vinurile Franciacorta produse aici sa fie extrem de complexe. In fiecare an Crama Monte Rossa produce circa 500000 de sticle, iar dintre acestea la Rewine gasiti etichetele Sanseve Saten Brut si Flamingo Rose Brut.
mai mult...
Franciacorta
Franciacorta este o regiune vitivinicola mai mica din zona Lombardia, nordul Italiei. in provincia Brescia, pe dealurile de sud-est pe marginea lacului Iseo. Este o regiune foarte cunoscuta pentru ale sale vinuri Franciacorta create in imaginea celebrelor spumante Champagne. Arealul produce vinuri spumante prin metoda traditionala. La fel ca Champagne, Franciacorta foloseste soiurile Chardonnay, Pinot Noir( si cantitati mici de Pinot Blanc).

Celebrele vinuri Franciacorta se gasesc atat in versiunea vintage cat si non-vintage, alb sau rosé (cu cel putin 25% Pinot Noir). Mai exista o versiune de vin spumant alb - blanc de blancs Franciacorta Satèn creata exclusiv din Chardonnay si Pinot Bianco. Notele de gust ale unui vin spumant Franciacorta Brut sunt foarte similare celor din Champagne. Cheia succesului acestei crame consta in combinatia dintre clima si sol. Zilele calduroase si insorite de vara sunt urmate de nopti racoroase creand astfel conditiile propice pentru ca strugurii sa atinga punctul optim de coacere si sa isi pastreze in acelasi timp acididitatea.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...