Vin Alb - MonteRosola - Cassero Vermentino 2018
92DE

Vin Alb - MonteRosola - Cassero Vermentino 2018

Italia Toscana, Italia
Vermentino
Pret
107,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume proaspete paste fainoase peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Vermentino

Cassero Vermentino 2018 este un vin de culoarea galben pai cu reflexii verzui in margini obtinut exclusiv din soiul Vermentino. Olfactiv se disting note florale, coaja de grapefruit, para, piersica si indicii minerale. Gustul se resimte proaspat, savuros si echilibrat iar postgustul este mediu.

Asocieri culinare: fructe de mare, risotto, paste.

Maturare: 8 luni in cuve de ciment

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


MONTEROSOLA
Monterosola este una din cele mai renumite podgorii ale regiunii Toscana. Savuroasele vinuri produse aici intruchipeaza perfect culoarea locala si traditiile ancestrale pastrate sub soarele Toscanei. Asezata pe dealurile idilice de deasupra orasului medieval Volterra, podgoria Monterosola produce unele dintre cele mai bune vinuri din regiune imbinand armonios tehnicile traditionale cu mijloacele ultra moderne de vinificare.
mai mult...
Toscana
Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Vermentino
Vermentino este un soi de strugure de pe coasta de vest a Mediteranei din care se obtin vinuri albe de calitate. In mare parte il vom gasi in regiuni viticole din nord-vestul Italiei, sudul Frantei, Corsica sau Sardinia sub diferite denumiri: Pigato (in Liguria), Favorita (in Piemonte) si rolle (in Provence). Un vin alb obtinut din soiul Vermentino este proaspat si parfumat in note de coaja de lamaie, piersica si tuse minerale.
mai mult...