Corpo Notte Sangiovese & Cabernet Sauvignon 2016 produs de crama Monterosola este un vin de culoare rosu rubiniu intens. Buchetul din nas este bogat in note de fructe rosii supracoapte si cassis invaluite in indicii de ciocolata si mirodenii dulci. Gustul are o structura generoasa, vibranta si taninuri matasoase. Postgustul este complex si persistent.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si carne de vanat la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.
Maturare: 15 luni in baricuri frantuzesti.
Clientrul nu a scris detalii
Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.
Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate