Vin Rosu - MonteRosola - Crescendo Sangiovese 2016
94DE
16.5JR

Vin Rosu - MonteRosola - Crescendo Sangiovese 2016

Producator MONTEROSOLA
Italia Toscana, Italia
Pret
200,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 9,00 RON 54,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sangiovese

Crescendo Sangiovese 2016 produs de crama Monterosola este un vin obtinut din soiul Sangiovese de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii grena in margini. Nasul este complex cu arome pregnante de fructe supracoapte (cirese) completate de note specifice maturarii la baric (mirodenii orientale, lemn dulce,vanilie) si indicii de ceai negru. Gustul se remarca prin amplitudine si savoare, are o structura echilibrata si o aciditate placuta iar finalul se resimte prelung.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si carne de vanat la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.

Maturare: 15 luni in baricuri frantuzesti.


MONTEROSOLA
Monterosola este una din cele mai renumite podgorii ale regiunii Toscana. Savuroasele vinuri produse aici intruchipeaza perfect culoarea locala si traditiile ancestrale pastrate sub soarele Toscanei. Asezata pe dealurile idilice de deasupra orasului medieval Volterra, podgoria Monterosola produce unele dintre cele mai bune vinuri din regiune imbinand armonios tehnicile traditionale cu mijloacele ultra moderne de vinificare.
mai mult...
Toscana

Vinuri din Toscana

Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Sangiovese

Vinuri Sangiovese

Sangiovese este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii de calitate. Este cel mai cultivat soi din Italia. Un vin rosu obtinut din 100% Sangiovese este expresiv cu note de cirese si zmeura. Gustul are o textura delicata, structura excelenta, cu arome de fructe de padure coapte si smochine. In regiunea Toscana, Sangiovese va crea vinuri de calitate precum Brunello di Montalcino DOCG, Vino Nobile di Montepulciano sau Chianti.
mai mult...