• Pret redus
Vin Rosu - MonteRosola - Indomito Syrah & Cabernet Sauvignon 2016

Vin Rosu - MonteRosola - Indomito Syrah & Cabernet Sauvignon 2016

Italia Toscana, Italia
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Pret
585,00 RON
351,00 RON Salveaza 40%
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata carne rosie vanat

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Shiraz, Syrah

Indomito Syrah & Cabernet Sauvignon 2016 este un vin cupajat de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este complex cu arome pregnante de fructe supracoapte completate de note specifice maturarii la baric (piper, lemn dulce) si indicii vegetale. Gustul este savuros, are o structura echilibrata, taninuri rotunde iar finalul se resimte piperat si prelung.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si carne de vanat la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.

Maturare: 15 luni in baricuri frantuzesti.

Rated 4.40 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


MONTEROSOLA
Monterosola este una din cele mai renumite podgorii ale regiunii Toscana. Savuroasele vinuri produse aici intruchipeaza perfect culoarea locala si traditiile ancestrale pastrate sub soarele Toscanei. Asezata pe dealurile idilice de deasupra orasului medieval Volterra, podgoria Monterosola produce unele dintre cele mai bune vinuri din regiune imbinand armonios tehnicile traditionale cu mijloacele ultra moderne de vinificare.
mai mult...
Toscana
Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...