Filtre active

Muscat Ottonel

Muscat Ottonel este un membru tanar si mai putin remarcat al familiei Muscat. Muscat Ottonel a fost creat in 1852, in Franta, de o crescatorie privata, prin incrucisarea de Chasselas si Muscat Ingram. Acest soi de strugure produce atat vinuri usoare si seci de masa, cat si vinuri corpolente cu un nivel ridicat de zahar rezidual.

Soiul de strugure este cel mai palid din familia Muscat, in ceea ce priveste intensitatea culorii, dar si a aromelor. Muscat Ottonel poate fi foarte aromat, dar poate avea si nivelul aciditatea foarte scazut; provocarea pentru vinificatori este sa culeaga strugurii un pic mai devreme, in asa fel incat sacrifica din complexitatea aromelor in favoarea unui echilibru. 

Muscat Ottonel este mult mai rezistent la frig, decat orice alt frate al lui, care cresc in mod normal in climat mediteranean. In ceea ce soiul Muscat Ottonel, acesta este des cultivat in Austria, Elvetia si Romania si in regiunea Alsacia din Franta. De asemenea, strugurele mai este intalnit si in viile din Canada, unde este folosit pentru productia atat de vinuri seci, cat si dulci.

Zero rezultate!

Nu am gasit produse pentru ceea ce ai cautat: Categorie: Muscat Ottonel

Pentru a gasi produsul dorit, incearca urmatoarele:

  • Verifica daca ai scris corect termenii.
  • Incearca sa folosesti sinonime.
  • Incearca din nou, folosind o cautare mai specifica.

Doresti asistenta?

Contact