Sampanie - Palmer & Co - Blanc de Blancs Vintage 1985
92CT

Sampanie - Palmer & Co - Blanc de Blancs Vintage 1985

Producator PALMER CO
Pret
1.319,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine
PALMER CO

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da

Anul 1985 a debutat cu o iarna extrem de rece cu temperaturi de -25°C multe zile la rand.In consecinta o mare parte din podgoriile din Champagne au suferit daune semnificative. Sansa le-a suras enologilor Palmer&Co la inceputul lunii Iulie cand podgoriile au avut parte de suficiente zile cu soare ce au favorizat o coacere perfecta a strugurilor astfel obtinandu-se din recolta o sampanie millesime cu totul aparte.

Maturare: 20 ani in drojdii

Dozaj: 7.5 g/l

Champagne Vintage 1985 este o sampanie millesime de calitate superioara obtinuta din 100% Chardonnay, struguri proveniti din podgorii Grand Cru si Premier Cru din arealul viticol Montagne de Reims. Are un aspect luminos datorita culorii galben auriu cu reflexii verzui in margini si un perlaj fin si abundent. Olfactiv debuteaza cu note accentuate de turta dulce si fructe confiate acompaniate de indicii de alune de padure prajite si unt proaspat. Gustul are o structura complexa si proaspata in care regasim arome de lemn dulce si mirodenii picante accentuate de o textura cremoasa si catifelata ce aduce un echilibru experientei gustative. Postgustul se prezinta prelung si savuros.

Asocieri culinare: poate fi servita ca si aperitiv sau in compania unor preparate din fructe de mare si peste sau cu salate de vara insa se preteaza excelent si cu branzeturi moi din lapte de capra.