Champagne - Palmer & Co - Blanc de Noirs
90CT
90DE
La concursul de vinuri Champagne & Sparkling Wine World Championships 2019 acest vin a obtinut medalia de aur.
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards 2018 acest vin a obtinut medalia de argint.

Champagne - Palmer & Co - Blanc de Noirs

Franta Champagne, Franta
Pinot Noir, Pinot
Pret
379,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Soiuri
Pinot Noir, Pinot Meunier

Palmer&Co Champagne Blanc de Noirs reprezinta echilibrul perfect dintre Pinot Noir si Pinot Meunier. Strugurii provin din podgorii Grand Cru si Premier Cru din arealurile viticole Montagne de Reims, Côte des Bar si Vallée de la Marne. In aceasta sampanie Blanc de Noirs sau folosit 35% vinuri din cele doua soiuri pastrate la invechit, restul de 65% fiind vin din recolta anului 2011.

Maturare: 5 ani pe drojdii

Dozaj: 6g/l

Temperatura optima de servire: 8-10 grade C

Blanc de Noirs produs de casa de sampanii Palmer&Co are un aspect placut si limpide de culoare galben pai intens cu un perlaj fin si dens. Intens si elegant, nasul se remarca prin complexitate si fructuozitate deconspirand note de piersici si caise acompaniate de indicii de pomelo si coacaze. Gustul delicat cu o prospetime savuroasa si o fructuozitate surprinzatoare isi lasa amprenta si in postgust unde ni se reconfirma rafinamentul si calibrul acestei sampanii Blanc de Noirs.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste oceanic, preparate din pui si vitel dar si branzeturi maturate moi si semi-dure 

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


PALMER CO
Povestea cramei Palmer & Co. a inceput in 1947 datorita pasiunii pentru sampanie a 7 familii de viticultori. Impartasind aceeasi viziune pentru cum ar trebui sa fie o sampanie eleganta ultra-premium si-au concentrat eforturile spre a atinge acest ideal. In prezent Palmer&Co detine 415 ha de vite de vie in arealurile viticole Montage de Reims, Côte de Sézanne, Côte des Bar si Marne Valley din faimoasa regiunea Champagne. O mare parte dintre acestea fiind podgorii Grand Cru si Premier Cru. Diversitate oferita de aceste terroiruri a pus la dispozitia casei de sampanii Palmer&Co echilibrul, savoarea si mineralitatea ce se regaseste in fiecare din sampaniile lor.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...