Palmer & Co - Champagne Rosé Solera
95DE

Palmer & Co - Champagne Rosé Solera

Franta Champagne, Franta
Pinot Noir, Chardonnay
Pret
310,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Rose
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da
Soiuri
Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Palmer&Co Rosé Solera este o sampania deosebita atat datorita stilului de vinificare cat si a fructuozitatii sale exceptionale. Obtinuta prin cupajarea a 45% Pinot Noir, 45% Chardonnay si 10% Pinot Meunier, Rosé Solera are defapt la baza Pinot Noir invechit prin sistemul Solera timp de 40 de ani. Palmer&Co a dorit sa demonstreze prin aceasta sampanie rosé eleganta maiestria de care este capabila echipa sa de enologi. 

"Pastrat dupa metoda solera Pinot Noirul aduce in primplan acele note delicate de mirodenii dulci si picante in sampania noastra rosé solera. Cupajul are proprietatea unica de a se imbunatati continuu datorita acestui sistem, vinul vechi educandu-l pe cel nou, iar cel vechi aducand un plus de prospetime celui maturat. Principiul este simplu insa necesita o atentie sporita in timpul procesului de vinificare." Xavier Berdin, Palmer&Co

Maturare: 3 ani pe drojdii

Dozaj: 8g/l

Temperatura optima de servire: 10 grade C

Sampania Rosé Solera produsa de Palmer&Co are un aspect elegand si extravagant datorita culorii roz pal prin care remarcam perlajul fin si dens. Notele intense de fructe de padure (coacaze, capsuni salbatice si zmeura) domina parfumul din nas urmate de note delicate de mirodenii dulci si picante. Gustul are o prospetime revigoranta fiind totodata catifelat si extrem de fructat. Postgustul prelung si plin de prospetime ne intareste ideea ca aceasta sampanie Rosé Solera are un caracter irezistibil.

Asocieri culinare: ideal ca si aperitiv poate acompania preparate din carne de vitel sau pui, somon, ton, fructe de mare si branzeturi maturate moi si semidure


PALMER CO
Povestea cramei Palmer & Co. a inceput in 1947 datorita pasiunii pentru sampanie a 7 familii de viticultori. Impartasind aceeasi viziune pentru cum ar trebui sa fie o sampanie eleganta ultra-premium si-au concentrat eforturile spre a atinge acest ideal. In prezent Palmer&Co detine 415 ha de vite de vie in arealurile viticole Montage de Reims, Côte de Sézanne, Côte des Bar si Marne Valley din faimoasa regiunea Champagne. O mare parte dintre acestea fiind podgorii Grand Cru si Premier Cru. Diversitate oferita de aceste terroiruri a pus la dispozitia casei de sampanii Palmer&Co echilibrul, savoarea si mineralitatea ce se regaseste in fiecare din sampaniile lor.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...