Palmer&Co Rosé Solera este o sampania deosebita atat datorita stilului de vinificare cat si a fructuozitatii sale exceptionale. Obtinuta prin cupajarea a 45% Pinot Noir, 45% Chardonnay si 10% Pinot Meunier, Rosé Solera are defapt la baza Pinot Noir invechit prin sistemul Solera timp de 40 de ani. Palmer&Co a dorit sa demonstreze prin aceasta sampanie rosé eleganta maiestria de care este capabila echipa sa de enologi.
"Pastrat dupa metoda solera, Pinot Noir-ul aduce in primplan acele note delicate de mirodenii dulci si picante in sampania noastra rosé solera. Cupajul are proprietatea unica de a se imbunatati continuu datorita acestui sistem, vinul vechi educandu-l pe cel nou, iar cel nou aducand un plus de prospetime celui maturat. Principiul este simplu insa necesita o atentie sporita in timpul procesului de vinificare." Xavier Berdin, Palmer&Co
Maturare: 3 ani pe drojdii
Dozaj: 8g/l
Temperatura optima de servire: 10 grade C
Sampania Rosé Solera produsa de Palmer&Co are un aspect elegand si extravagant datorita culorii roz pal prin care remarcam perlajul fin si dens. Notele intense de fructe de padure (coacaze, capsuni salbatice si zmeura) domina parfumul din nas urmate de note delicate de mirodenii dulci si picante. Gustul are o prospetime revigoranta fiind totodata catifelat si extrem de fructat. Postgustul prelung si plin de prospetime ne intareste ideea ca aceasta sampanie Rosé Solera are un caracter irezistibil.
Asocieri culinare: ideal ca si aperitiv poate acompania preparate din carne de vitel sau pui, somon, ton, fructe de mare si branzeturi maturate moi si semidure
Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.