Palmer & Co - Champagne Grands Terroirs Magnum 2003
La concursul de vinuri Champagne & Sparkling Wine World Championships 2019 acest vin a obtinut medalia de aur.

Palmer & Co - Champagne Grands Terroirs Magnum 2003

Producator PALMER CO
Pret
2.099,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
branza maturata peste carne alba carne rosie mezeluri fine
PALMER CO

Fisa tehnica

An
2003
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Magnum 1.5L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da

Grands Terroirs 2003 Magnum reprezinta omagiul adus de crama Palmer & Co. terroirurilor de calibru Premier Cru si Grand Cru din arealul viticol Montagne de Reims din regiunea Champagne. Fiind produse doar 1703 sticle (Magnum) din aceasta sampanie vintage o plasam in categoria de vinuri - Editie Limitata - si mentionam ca fiecare sticla de Grands Terroirs 2003 Magnum vine in cutia originala creata de producator. 

In ce priveste modul in care aceasta sampanie extraordinara ne poate incanta simturile trebuie sa va prezentam mai intai cateva aspecte legate de enologia ce sta la baza Grands Terroirs 2003 Magnum. 

Soiuri: 54% Pinot Noir si 46% Chardonnay - Pinot Noir provine din 63% podgorii Grand Cru si 37% podgorii Premier Cru, iar Chardonnay din exclusiv podgorii Premier Cru 

Maturare: 12 ani pe drojdii

Degorjare: Noiembrie 2017

Dozaj: 7.5 g/l

Dincolo de aspectul opulent si elegant in care remarcam perlajul fin si des, isi fac simtita prezenta notele de flori de salcam, flori de camp, piersici si citrice pentru ca apoi sa apara cele rezultate din procesul indelungat de maturare pe drojdii cum sunt: paine prajita, caise confiate, patiserie cu mirodenii dulci si o fada adiere de migdale. Pe palatin povestea continua intr-o maniera fastuoasa cu arome de alune prajite, fructe confiate, pere si ananas caramelizat. Textura catifelata este egalata doar de prospetimea radianta ce persista si in postgust.  

Asocieri culinare: datorita prospetimii sale Grands Terroirs 2003 se preteaza excelent cu fructe de mare, peste, preparate pe baza de legume si cu pui de casa la cuptor dar si cu preparate din carne de vitel

Temperatura optima de servire: 10-12 grade C