Stoc epuizat
Vin Rosu - Paxton - AAA Shiraz Grenache 2016
Vin eco: biodinamic
Vin eco: organic

Vin Rosu - Paxton - AAA Shiraz Grenache 2016

Australia McLaren Vale, Australia
Shiraz, Syrah, Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Grenache, Garnacha

Cupaj din Shiraz (65%) si Grenache (35%) de culoare rosu-rubiniu intens, nas de fructe negre si rosii de padure, lemn dulce, piper negru si mirodenii dulci (cacao si vanilie), gust bogat cu tanini supli, note fructate si structura catifelata si un postgust usor dulceag, elegant si prelung. Cupajul a fost maturat 12 luni in baricuri din stejar frantuzesc si este certificat ca fiind un vin biodinamic.


PAXTON
Paxton este o afacere de familie infiintata in 1979. David Paxton, fondatorul si proprietarul cramei este unul dintre cei mai respectati enologi din Australia, datorita experientei de 30 de ani in domeniu.  Familia Paxton are grija de viile din McLaren Vale de peste trei decenii. McLaren Vale este una dintre cele mai cunoscute regiuni pe plan international din Australia, datorita vinurilor premium pe care le produce, vinuri rosii de calitate superioara.  Paxton este cunoscuta pentru deosebitele ei vinuri Shiraz de Australia, cu care s-a remarcat pe piata internationala. De asemenea, in 2011 crama a primit certificatul de crama organica si biodinamica, certitudine pentru calitatea deosebita a vinurilor.
mai mult...
McLaren Vale
Regiunea vitivinicola McLaren Vale din nordul Peninsulei Fleurieu se situeaza la aproximativ 35 km de Adelaide Australia. Este de departe cea mai importanta zona viticola al arealului Fleurieu cu o prestanta impozanta in intreaga lume datorita palmaresului de vinuri australiene. Terroirul este propice pentru o gama larga de soiuri de vinuri albe si vinuri rosii care imbogatesc portofoliul de vinuri din McLaren Vale.

Cele mai bune vinuri din McLaren Vale provin din viile plantate de mai bine de 100 ani. Shiraz se afla in fruntea listei cu vinuri rosii din Australia premiate situand regiunea McLaren Vale pe primele locuri. Lista de vinuri din Australia, McLaren Vales este valorificata de Cabernet Sauvignon , iar trio-ul format din  Grenache, Mourvedre si Shiraz produce un vin rosu cupajat GSM McClaren Vale de foarte buna calitate in imaginea celebrului vin rosu cupajat GSM de pe Valea Ronului. Chardonnay si Sauvignon Blanc sunt soiurile principale pentru vinuri albe iar lista de soiuri internationale continua cu specialitati precum Merlot, Zinfandel, Tempranillo, Sangiovese si Viognier.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...