Vin Rosu - Perinet - Merit Priorat DOQ 2017
92GP

Vin Rosu - Perinet - Merit Priorat DOQ 2017

Spania Catalonia, Spania
Shiraz, Syrah, Merlot
Pret
201,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
16%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Merlot, Grenache, Garnacha

Perinet - Merit Priorat DOQ 2017 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Nasul este generos in note florale si fructate ( capsuni si coacaze negre si rosii, cirese negre si zmeura) completate de note vegetale si minerale. Gustul are o structura proaspata si eleganta, aciditate echilibrata si taninuri rotunde. Predominant vom regasi arome de fructe negre de padure, violete, condimente piperate urmate de un postgust persistent.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure. Legume caramelizate si mezeluri fine.


PERINET
Perinet este o crama renumita din Priorat DOQ, o regiune viticola cu istorie si traditie din apropierea Barcelonei, Spania. Cele 3 podgorii ale cramei Perinet se remarca prin microclimatul specific fiecareia in parte. Acest factor le permite oenologilor sa creeze unele dintre cele mai bune vinuri spaniole. Perinet se face remarcata prin vinurile fructate din Mas Vell, vinurile vibrante si proaspete din Mas de Xes si vinurile piperate din Pendents, scaldate de briza mediteraneana. Pe langa soiurile specifice locului (Grenache, Carignan si Syrah), in savuroasele vinuri rosii Perinet vom gasi si soiuri precum Cabernet Sauvignon si Merlot.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...