Vin Rosu - Perinet - Vinya Pendents Carinyena Priorat DOQ 2017
92GP

Vin Rosu - Perinet - Vinya Pendents Carinyena Priorat DOQ 2017

Spania Catalonia, Spania
Carignan
Pret
765,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Carignan

Vinya Pendents Carinyena Priorat DOQ 2017 este un vin de culoare rosu-rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Buchetul din nas este complex cu arome intense de fructe coapte de padure completate de note piperate si vegetale (rozmarin, dafin si menta). Gustul este suculent si complex, cu arome minerale iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.

Maturare: 18 luni in baricuri frantuzesti.

Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


PERINET
Perinet este o crama renumita din Priorat DOQ, o regiune viticola cu istorie si traditie din apropierea Barcelonei, Spania. Cele 3 podgorii ale cramei Perinet se remarca prin microclimatul specific fiecareia in parte. Acest factor le permite oenologilor sa creeze unele dintre cele mai bune vinuri spaniole. Perinet se face remarcata prin vinurile fructate din Mas Vell, vinurile vibrante si proaspete din Mas de Xes si vinurile piperate din Pendents, scaldate de briza mediteraneana. Pe langa soiurile specifice locului (Grenache, Carignan si Syrah), in savuroasele vinuri rosii Perinet vom gasi si soiuri precum Cabernet Sauvignon si Merlot.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Carignan
Carignan sau Cariñena cum i se mai spune, este cel mai adesea gasit in vinuri rosii cupajate din nordul Spaniei sau din Languedoc Roussillon, Franta. Soiul Carignan isi joaca foarte bine rolul in regiunea viticola Rioja, Spania unde alaturi de Garnacha si Tempranillo isi etaleaza notele si aromele sale de fructe negre, capsicum, lemn dulce si accente piperate. Intre timp in Languedoc- Roussillon, Carignan este folosit in productia de vinuri de masa.
mai mult...