Vin Rosu - Peter Franus - Mourvedre 2013

SUA Sonoma Valley, SUA
Mourvèdre
Pret
238,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2013
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Mourvèdre

Mourvedre 2013 este un vin rosu din regiunea Sonoma, California, dedicat in special iubitorilor de vinuri baricate. Are culoarea rosu rubiniu intens cu reflexii purpurii in margini, nas expresiv si fructat (afine, mure, prune, cirese si zmeura salbatica) si cu indicii de condimente (piper negru, vanilie, lemn dulce, si cardamom). Gustul echilibrat si amplu, structura densa, textura catifelata si taninii rotunzi fac ca acest Mourvedre sa fie un vin extrem de carismatic si prietenos, iar postgustul persistent, savuros si fructat sa invite degustatorul la a-l aprofunda cu mare placere. 

Maturare: 17 luni in baric (din care 25% baricuri frantuzesti si romanesti)

Cantitate: 900 sticle

Asocieri culinare: coaste de vita la smoker, ceafa de porc la gratar, miel la cuptor, tocanita de iepure, steak de vita si legume la sotate sau la gratar 

Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


PETER FRANUS
Povestea cramei Peter Franus din Carneros, California, este strans legata de povestea omului Peter Franus. Pasionat de vinuri californiene, Peter a reusit sa creeze cu multa rabdare si munca asidua vinuri cu caracter unic, robuste si totodata elegante in exprimare.  Procesul de vinificatie utilizat de Peter Franus cuprinde metode traditionale ce in esenta trebuie sa ii ofere iubitorului de vin o experienta placuta, un gust care sa evoce terroir-ul din Carneros si convingerea ca a descoperit un vin excelent.
mai mult...
Sonoma Valley
Sonoma Valley- “Valea Lunii”- este o regiune vitivinicola la sud de Departamentul Sonoma la limita dintre orasul Sonoma si Muntii Mayacamas. Portofoliul de vinuri din Sonoma Valley, California se remarca in special prin vinuri albe si vinuri rosii californiene obtinute din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. Lista de vinuri SUA din Sonoma Valley continua prin vinuri rosii de calitate obtinute din strugurii Cabernet Sauvignon si Zinfandel.

Palmaresul de vinuri din Sonoma Valley, California se datoreaza pozitionarii regiunii pe pantele abrupte si inalte de 500 m creand conditii optime pentru vita de vie.Imortalizata de autorul Jack London in 1913 in romanul “The Valley of the Moon”, arealul este unul plin de istorie si frumusete naturala

Mai jos avem o selectie de vinuri din Sonoma Valley pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Mourvèdre
Mourvèdre este un soi de strugure rosu, de culoare intensa, raspandit pe toata partea vestica a Marii Mediterane. Originar din Spania, Mourvèdre, cunoscut si sub numele de Monastrell, a reusit sa cucereasca regiunile viticole din sudul Frantei, Australia si California. In general un vin rosu Mourvèdre este carnos, cu taninuri puternice. Este folosit adesea in blenduri si cupaje, iar alaturi de Grenache si Syrah, creaza celebrele vinuri GSM de pe Valea Ronului.
mai mult...