Stoc epuizat
Vin Rosu - Petrus - Pomerol 1999
96DO
96JC
95CT
95FM

Vin Rosu - Petrus - Pomerol 1999

Franta Bordeaux, Franta
Merlot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
1999
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Cutie
Da
Soiuri
Merlot

Petrus Pomerol 1999 este un vin obtinut exclusiv din Merlot de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Nasul este complex cu note pregnante de fructe supracoapte (cirese negre, dude) completate de tonuri de trufe. Gustul se remarca prin arome generoase de tutun, fructe de padure si cedru iar finalul este savuros si prelung.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne de miel si carne de vanat la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.


PETRUS
Petrus este o crama foarte celebra avand in palmares printre cele mai scumpe vinuri de colectie din lume. Asezata in regiunea viticola Pomerol din Bordeaux, din 1837 crama se axeaza pe productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Merlot. Petrus a devenit foarte celebra incepand cu 1962 cand crama a fost partial achizitionata de familia Moeuix.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...