Stoc epuizat
Vin Alb - Pierre Marchand et Fils - Pouilly-Fume 2018

Vin Alb - Pierre Marchand et Fils - Pouilly-Fume 2018

Franta Pouilly-Fumé, Franta
Sauvignon Blanc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc din zona vitivinicola Pouilly Fume de culoare galben pal, nas cu note intense de citrice si flori cu o nuanta distincta de cremene, gust fructat (fructe exotice) si mineral, echilibrat si carismatic cu un final prelung si savuros.


PIERRE MARCHAND ET FILS
Inca de cand au luat fraiele de la tatal lor in 1989, fratii Eric si Pascal au introdus treptat tehnici si metode moderne de vinificatie pe care le-au adaptat la cele deja utilizate in familia lor. Traditia in viticultura se mosteneste in familia Marchand din 1650. Eric Marchand si-a petrecut intreaga copilariei in podgoriile familiei alaturi de tatal sau care ii insufla valorile si iubirea pentru vita de vie. Pe cele 17 hectare sunt cultivati struguri din soiul Sauvignon Blanc care dau unul dintre cele mai bune vinuri Pouilly Fumé. Foarte echilibrat si concentrat dar in acelasi timp cu gust crocant de fructe de padure si coacaze negre suprapus cu gustul subtil de citrice si minerale. In toata autenticitatea sa, terroir-ul este cel care reda adevarata savoare Pouilly-Fumé. Solurile cheie ar fi calcarul, marna si argila.
mai mult...
Pouilly-Fumé
Pouilly Fumé este o regiune vitivinicola de pe Valea Loarei unde vom gasi exclusiv vinuri albe cu AOC Pouilly-sur-Loire, Chasselas. Portofoliul de vinuri din Pouilly Fumé este monopolizat de celebrul vin alb frantuzesc obtinut din soiul Blanc Fumé- pseudonim al soiului Sauvignon Blanc. Celebrele vinuri Pouilly Fumé se remarca prin aromele sale distincte de cremene.

Celebrele vinuri Pouilly-Fumé se produc exclusiv in: Pouilly-sur-Loire, Saint-Andelain, Tracy-sur-Loire (Boisgibault), Saint-Laurent-l'Abbaye, Mesves-sur-Loire, Saint-Martin-sur-Nohain si Garchy.

Te invitam sa degusti celebrul vin alb Pouilly Fumé  din lista.

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...