Cupaj din Sangiovese si Cabernet Sauvignon de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini, nas intens de fructe rosii, gem de mure, rotunjit de tonuri piperate si lemn dulce. Catifelat si robust in gust unde resimtim arome de fructe rosii si negre de padure. Finalul este elegant si persistent, exact cum ne dorim de la un vin rosu!
Asocieri culinare: prepelita umpluta cu foie gras, fripturi, tocanita, carne la gratar, branzeturi maturate
Temperatura optima de servire: 17-18 grade Celsius
Clientrul nu a scris detalii
Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.