• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Alb - Poderi dal Nespoli - Famoso 2018
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards 2019 acest vin a obtinut medalia de bronz.

Vin Alb - Poderi dal Nespoli - Famoso 2018

Italia Emilia Romagna, Italia
Famoso
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Famoso

Un vin cu un profil senzorial intens, de culoare galben pal cu reflexii verzui obtinut 100% din Famoso. Notele florale din nas ce amintesc de portocal si iasomie impreuna cu notele de fructe tropicale si poame se regasesc si pe palatin. Prospetimea si aciditatea echilibrata asigura un final revigorant si de durata.

Asocieri culinare: peste, fructe de mare, risotto cu ierburi aromate, carne alba, branzeturi proaspete

Temperatura optima de servire: 12-14 grade Celsius

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

O stea reapărută

Dacă anii '20 vor veni cu ceva clar în lumea vitivinicolă, ei-bine eu cred că vor veni cu bătutul din ce în ce mai tare accent pe soiuri vechi, dar totuși noi. Să mă explic, vinificatorii se vor bate-n piept tot mai des cu soiuri mai puțin cunoscute, iar cei ce vor reuși se vor afișa bine pe harta SEO-ului mondial.<br /> <br /> Strugurele de azi, Famoso di Cesena, sinonim cu Rambela, vine din provincia Emiglia Romagna. S-a considerat pierdut, evident pe motive filoxerice, dar prin anii 2000 s-au descoperit întâmplător 2 rânduri aproape de Cesena. Deși greu de probat, studiile ampelografice au confirmat soiul, iar astăzi sunt mai puțin de 10 producători care vinifică acest soi. 2 IGT-uri, Emiglia și Rubicone. <br /> <br /> Deși soiul te-ar putea duce ușurel spre un Moscato Bianco, are notele puțin mai lejere. Personal am găsit agrișe, piersici verzi, note florale și talc. Aciditatea se joacă în pahar, astringența moleculelor de hidrogen făcând acest vin potrivit unor dimineți de weekend, pofte de pizza, paste sau.. ouă umplute. <br /> <br /> Că tot vine Paștele.


PODERI DAL NESPOLI
Crama Poderi dal Nespoli este situata in partea de sud a regiunii Emiliei-Romagna, unde Apeninii toscani intalnesc coasta Adriatica. Familia Ravaioli administreaza Poderi dal Nespoli, mosie de familie infiintata in 1929, cu aceeasi pasiune si daruire transmisa din tata in fiu aflandu-se azi la cea de-a patra generatie de vinificatori. Aceasta crama unica imbina cu succes soiurile clasice de struguri italieni (Sangiovese si Trebbiano) cu soiurile internationale (Cabernet Sauvignons si Chardonnay) rezultand vinuri de o calitate foarte buna. Reusesc asta aplicand simultan tehnicile traditionale de vinificatie cu inovatia si echipamentele de ultima ora, iar vinurile Poderi dal Nespoli sunt exemple excelente pentru ce ofera terroirul si talentul de vinificatori al familiei Ravaioli.
mai mult...
Emilia Romagna
Emilia-Romagna este o regiune fertila si bogata din nordul Italiei si una din cele mai prolifice regiuni vitivinicole. O gama variata de vinuri rosii si vinuri albe din Emilia - Romagna este prezenta in meniul italienilor de aproape 2000 ani. Traditia vitivinicola de aici dateaza din sec. 7 (A.D) si reprezinta una din cele mai vechi regiuni vitivinicole ale Italiei. Vita de vie specifica zonei, Vitis labrusca sta la baza celebrului vin Lambrusco.

Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri  frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.

mai mult...
Famoso
Famoso este un soi de strugure din Emilia-Romagna, Italia din care se obtin vinuri albe. Dintr-un soi aproape uitat, acesta a devenit ingredientul cheie in productia de vinuri albe italiene in randul producatorilor mici. In general un vin alb Famoso este de culoare galben pal. Nasul este generos in note florale continuate de note proaspete si fructate. Gustul are o aciditate echilibrata si un final revigorant.
mai mult...