La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards 2019 acest vin a obtinut medalia de bronz.

    Poderi dal Nespoli - Famoso 2018

    Producator PODERI DAL NESPOLI
    Pret
    45,00 RON
    Reduceri la volum
    Cantitate Reducere Ai economisit
    6+2,00 RON12,00 RON
    30+phone Suna la 0771 482 898phone Suna la 0771 482 898
    Cantitate

    Asocieri culinare
    legume proaspete branza proaspata peste fructe de mare carne alba

    Fisa tehnica

    An
    2018
    Tip
    Sec
    Culoare
    Alb
    Alcool
    12%
    Cantitate
    Standard 0.75L
    Mod vinificare
    Monosepaj

    Un vin cu un profil senzorial intens, de culoare galben pal cu reflexii verzui obtinut 100% din Famoso. Notele florale din nas ce amintesc de portocal si iasomie impreuna cu notele de fructe tropicale si poame se regasesc si pe palatin. Prospetimea si aciditatea echilibrata asigura un final revigorant si de durata.

    Asocieri culinare: peste, fructe de mare, risotto cu ierburi aromate, carne alba, branzeturi proaspete

    Temperatura optima de servire: 12-14 grade Celsius

    Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

    O stea reapărută

    Dacă anii '20 vor veni cu ceva clar în lumea vitivinicolă, ei-bine eu cred că vor veni cu bătutul din ce în ce mai tare accent pe soiuri vechi, dar totuși noi. Să mă explic, vinificatorii se vor bate-n piept tot mai des cu soiuri mai puțin cunoscute, iar cei ce vor reuși se vor afișa bine pe harta SEO-ului mondial.<br /> <br /> Strugurele de azi, Famoso di Cesena, sinonim cu Rambela, vine din provincia Emiglia Romagna. S-a considerat pierdut, evident pe motive filoxerice, dar prin anii 2000 s-au descoperit întâmplător 2 rânduri aproape de Cesena. Deși greu de probat, studiile ampelografice au confirmat soiul, iar astăzi sunt mai puțin de 10 producători care vinifică acest soi. 2 IGT-uri, Emiglia și Rubicone. <br /> <br /> Deși soiul te-ar putea duce ușurel spre un Moscato Bianco, are notele puțin mai lejere. Personal am găsit agrișe, piersici verzi, note florale și talc. Aciditatea se joacă în pahar, astringența moleculelor de hidrogen făcând acest vin potrivit unor dimineți de weekend, pofte de pizza, paste sau.. ouă umplute. <br /> <br /> Că tot vine Paștele.

    Consideri aceasta recenzie folositoare? Da Nu