Vin Rosu - Poderi dal Nespoli - Fico Grande 2018

Italia Emilia Romagna, Italia
Pret
45,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 2,00 RON 12,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sangiovese

Un vin usor, foarte placut, de culoare rosu rubiniu deschis cu tente violacee. Are un complex aromatic dominat de note de fructe rosii ce se resimt si pe palatin. Este proaspat, fructat, cu o corpolenta medie cu un postgust catifelat si persistent. Un vin perfect pentru orice ocazie!

Asocieri culinare: carne rosie, vanat, branzeturi maturate

Temperatura optima de servire: 16-18 grade Celsius

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Achizitie verificata

Introducere-n Sagiovese

Eticheta asta mi se pare un ghid practic de intrebuintare. Ai numele, zona, strugurele, forma de conducere a vitei de vie, frunza pentalobată si, mai apoi, producatorul. Intorci sticla iar contra eticheta te mai dumireste cu câte ceva detalii.<br /> <br /> Dar dopul filetat nu face altceva decat să aducă ultima informatie, cea de situare a vinului de catre producator ca fiind imediat de degustat, proaspăt si fără alte pregatiri intense. <br /> <br /> Un vin fresh, o introducere in sangiovese, cu note florale completate de flori de violeta, si cireasa, de un rosu rubiniu ce ti-ar putea păta cămasa și un post gust amplu de fruct de pădure, cirese, mure și iz de prune. 
<br /> <br /> Tanini prietenosi, structură medie, e un vin casual pentru nevoi si mofturi de toamnă cețoasă. Iar prețul rullez!

Consideri aceasta recenzie folositoare? Da Nu

PODERI DAL NESPOLI
Crama Poderi dal Nespoli este situata in partea de sud a regiunii Emiliei-Romagna, unde Apeninii toscani intalnesc coasta Adriatica. Familia Ravaioli administreaza Poderi dal Nespoli, mosie de familie infiintata in 1929, cu aceeasi pasiune si daruire transmisa din tata in fiu aflandu-se azi la cea de-a patra generatie de vinificatori. Aceasta crama unica imbina cu succes soiurile clasice de struguri italieni (Sangiovese si Trebbiano) cu soiurile internationale (Cabernet Sauvignons si Chardonnay) rezultand vinuri de o calitate foarte buna. Reusesc asta aplicand simultan tehnicile traditionale de vinificatie cu inovatia si echipamentele de ultima ora, iar vinurile Poderi dal Nespoli sunt exemple excelente pentru ce ofera terroirul si talentul de vinificatori al familiei Ravaioli.
mai mult...
Emilia Romagna
Emilia-Romagna este o regiune fertila si bogata din nordul Italiei si una din cele mai prolifice regiuni vitivinicole. O gama variata de vinuri rosii si vinuri albe din Emilia - Romagna este prezenta in meniul italienilor de aproape 2000 ani. Traditia vitivinicola de aici dateaza din sec. 7 (A.D) si reprezinta una din cele mai vechi regiuni vitivinicole ale Italiei. Vita de vie specifica zonei, Vitis labrusca sta la baza celebrului vin Lambrusco.

Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri  frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.

mai mult...
Sangiovese
Sangiovese este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii de calitate. Este cel mai cultivat soi din Italia. Un vin rosu obtinut din 100% Sangiovese este expresiv cu note de cirese si zmeura. Gustul are o textura delicata, structura excelenta, cu arome de fructe de padure coapte si smochine. In regiunea Toscana, Sangiovese va crea vinuri de calitate precum Brunello di Montalcino DOCG, Vino Nobile di Montepulciano sau Chianti.
mai mult...