Un vin usor, foarte placut, de culoare rosu rubiniu deschis cu tente violacee. Are un complex aromatic dominat de note de fructe rosii ce se resimt si pe palatin. Este proaspat, fructat, cu o corpolenta medie cu un postgust catifelat si persistent. Un vin perfect pentru orice ocazie!
Asocieri culinare: carne rosie, vanat, branzeturi maturate
Temperatura optima de servire: 16-18 grade Celsius
Introducere-n Sagiovese
Eticheta asta mi se pare un ghid practic de intrebuintare. Ai numele, zona, strugurele, forma de conducere a vitei de vie, frunza pentalobată si, mai apoi, producatorul. Intorci sticla iar contra eticheta te mai dumireste cu câte ceva detalii.<br /> <br /> Dar dopul filetat nu face altceva decat să aducă ultima informatie, cea de situare a vinului de catre producator ca fiind imediat de degustat, proaspăt si fără alte pregatiri intense. <br /> <br /> Un vin fresh, o introducere in sangiovese, cu note florale completate de flori de violeta, si cireasa, de un rosu rubiniu ce ti-ar putea păta cămasa și un post gust amplu de fruct de pădure, cirese, mure și iz de prune. <br /> <br /> Tanini prietenosi, structură medie, e un vin casual pentru nevoi si mofturi de toamnă cețoasă. Iar prețul rullez!