Stoc epuizat
Vin Rosu - Poderi dal Nespoli - Nespolino 2018
La concursul de vinuri Mundus Vini 2018 acest vin a obtinut medalia de argint.

Vin Rosu - Poderi dal Nespoli - Nespolino 2018

Italia Emilia Romagna, Italia
Merlot, Sangiovese
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Merlot, Sangiovese

Un vin placut de culoare rosu-rubiniu, cu nas expresiv, foarte generos in note de cirese, violete, ciocolata si ierburi aromate. Este un vin sec, echilibrat, corpolent, cu un gust usor catifelat si postgust fructat si persistent.

Asocieri culinare: ravioli, delicatese picante, legume la cuptor sau sotate, carne rosie, branzeturi maturate

Temperatura optima de servire: 17 grade Celsius

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Achizitie verificata

Pentru toata lumea

Usor de baut si usor de inteles, nu prea complicat si deloc pretentios.<br /> A fost apreciat si de pasionati si de simplii drojderi. Aaaaah, si de gagici. Nu s-or plans ca ii prea acru sau aspru cum se plang de obicei.

Consideri aceasta recenzie folositoare? Da Nu

PODERI DAL NESPOLI
Crama Poderi dal Nespoli este situata in partea de sud a regiunii Emiliei-Romagna, unde Apeninii toscani intalnesc coasta Adriatica. Familia Ravaioli administreaza Poderi dal Nespoli, mosie de familie infiintata in 1929, cu aceeasi pasiune si daruire transmisa din tata in fiu aflandu-se azi la cea de-a patra generatie de vinificatori. Aceasta crama unica imbina cu succes soiurile clasice de struguri italieni (Sangiovese si Trebbiano) cu soiurile internationale (Cabernet Sauvignons si Chardonnay) rezultand vinuri de o calitate foarte buna. Reusesc asta aplicand simultan tehnicile traditionale de vinificatie cu inovatia si echipamentele de ultima ora, iar vinurile Poderi dal Nespoli sunt exemple excelente pentru ce ofera terroirul si talentul de vinificatori al familiei Ravaioli.
mai mult...
Emilia Romagna
Emilia-Romagna este o regiune fertila si bogata din nordul Italiei si una din cele mai prolifice regiuni vitivinicole. O gama variata de vinuri rosii si vinuri albe din Emilia - Romagna este prezenta in meniul italienilor de aproape 2000 ani. Traditia vitivinicola de aici dateaza din sec. 7 (A.D) si reprezinta una din cele mai vechi regiuni vitivinicole ale Italiei. Vita de vie specifica zonei, Vitis labrusca sta la baza celebrului vin Lambrusco.

Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri  frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...