Vermentino organic si elegant al cramei Poggiotondo cu aspect limpede si o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv se disting note florale, coaja de portocala si ierburi aromatice, iar gustul se resimte proaspat, savuros si echilibrat cu o aciditate excelenta si textura crocanta. Postgust acestui Vermentino clasic este mineral si de durata, perfect pentru a fi savurat de si in compania unor pasionati de vinuri albe.
Asocieri culinare: fructe de mare, risotto, paste
Clientrul nu a scris detalii
Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.
Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate