Stoc epuizat
Vin Alb - Poggiotondo - Vermentino 2019
Vin eco: organic

Vin Alb - Poggiotondo - Vermentino 2019

Italia Toscana, Italia
Vermentino
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Vermentino

Vermentino organic si elegant al cramei Poggiotondo cu aspect limpede si o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv se disting note florale, coaja de portocala si ierburi aromatice, iar gustul se resimte proaspat, savuros si echilibrat cu o aciditate excelenta si textura crocanta. Postgust acestui Vermentino clasic este mineral si de durata, perfect pentru a fi savurat de si in compania unor pasionati de vinuri albe.

Asocieri culinare: fructe de mare, risotto, paste

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


POGGIOTONDO
Povestea Cramei Poggiotondo incepe in 1968 cand Carlo Antonini, un profesor pasionat de agricultura si apicultura, cumpara proprietatile ce apartinusera timp de veacuri familiei de vita nobila Conti Guidi. In prezent, Carlo impreuna cu sotia sa Alessandra isi concentreaza toate eforturile in a mentine traditia si in a aduce prestigiu terroirului prin vinurile create de ei. Poggiotondo este o crama certificata organic din din 2014, dupa 3 ani de conversie. Caracteristici: clima mediteraneana si solul calcaros contribuie la agricultura organica a cramei de 28 de hectare. Vinuri obtinute: Poggiotondo - Terre di Cresci 2015, Poggiotondo - Chianti Superiore D.O.C.G 2016, Poggiotondo - Chianti D.O.C.G 2017 si Poggiotondo - Vermentino 2016 Locatie: Toscana, Italia
mai mult...
Toscana
Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Vermentino
Vermentino este un soi de strugure de pe coasta de vest a Mediteranei din care se obtin vinuri albe de calitate. In mare parte il vom gasi in regiuni viticole din nord-vestul Italiei, sudul Frantei, Corsica sau Sardinia sub diferite denumiri: Pigato (in Liguria), Favorita (in Piemonte) si rolle (in Provence). Un vin alb obtinut din soiul Vermentino este proaspat si parfumat in note de coaja de lamaie, piersica si tuse minerale.
mai mult...