Stoc epuizat
Vin Rosu - Post House - Missing Virgin 2017

Vin Rosu - Post House - Missing Virgin 2017

Africa de Sud Stellenbosch, Africa de Sud
Petit Verdot, Pinotage
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Petit Verdot, Pinotage

Missing Virgin este un vin de culoare rosu-violet intens obtinut dintr-un cupaj special format din soiurile Pinotage 70% si Petit Verdot 30%. Nasul se remarca prin note de fructe rosii si negre de padure precum zmeura, ciresele si murele cu tonuri de scortisoara si ierburi salbatice. Este un vin extrem de corpolent cu tanini moi si carnosi, aciditate moderata si foarte concentrat in arome fructate. Postgustul acestui cupaj deosebit de savuros este lung, usor mentolat si cu o nuanta piperata bine definita.

Asocieri culinare: preparate din carne (ex. miel), costite de vita, branzeturi maturate dure

Potential de invechire: 8-10 ani


POST HOUSE
Echipa cramei Post House din Stellenbosch, Africa de Sud este condusa de Nick Tracy Riana a invatat ca secretul unui vin de succes sta in vitele de vie si in grija si rabdarea de care acestea au nevoie. Astfel acestia s-au propus sa planteze si sa creasca cu atentie soiurile de struguri pentru a reda prin gustul vinului si terroir-ul de care apartin, transformand crama Post House intr-una de renume international. Bucuria vinificatorului este sa vada an de an cum viile cresc in conditii optime, avand plantatii de Chenin Blanc, Pinotage, Petit Verdot, Merlot, Shiraz, Pinot Noir si Cabernet Sauvignon. Clima: climat mediteranean; veri toride Sol: pante abrupte, pietrisi, sol bogat in minerale Vinificatie: Vinurile rosii sunt fermentate in tancuri de otel inoxidabil folosindu-se drojdie naturala din vie, urmate apoi de fermentatia malolactica in baric frantuzesc pentru 18-20 de luni. Scopul cramei este sa obtina vinuri dense cu o culoare unica si un gust intens aromat si de durata.
mai mult...
Stellenbosch
Stellenbosch este probabil cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Africa de Sud. Regiunea din zona costala Western Cape este imbibata in istorie si este locasul celor mai renumite podgorii care se remarca prin cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Lista de vinuri din Stellembosch incepe cu Cabernet Sauvignon, cel mai popular soi de vin rosu din intregul areal deoarece produce cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Deseori este amestecat cu Merlot pentru a crea vinuri cupajate rosii Stellenbosch in stil Bordeaux. Arealul este al doilea cel mai vechi asezamant al Africii de Sud dupa Cape Town.

Celebrele vinuri din Stellenbosch, Sfrica de Sud obtinute din Cabernet Sauvignon sunt renumite in toata lumea. Lista de vinuri din Africa de Sud, mai exact Stellenbosch, continua cu Sauvignon Blanc, Chenin Blanc si Shiraz. Totodata e de precizat ca in aceasta regiune a luat nastere soiul Pinotage ( o incrucisare dintre soiurile Pinot Noir si Cinsaut) in 1924.

Te invitam sa degusti din lista noastra de vinuri din Stellenbosch atent alese.

mai mult...
Petit Verdot
Petit Verdot este un soi de strugure rosu, cu boabe mici si coaja groasa ce dau vinului o culoare intensa. Soiul a luat nastere in Bordeaux, urmand sa se extinda in Sudul Europei, America de Nord, America de Sud, America Centrala si Australia. Datorita nivelului ridicat de antociani din coaja groasa si inchisa a culoare a strugurelului, vinurile din Petit Verdot tind sa aiba un aspect dens, violet inchis, asemator cu cerneala. De asemenea, nivelul de taninuri este foarte ridicat, datorita acestor boabe mici, mai exact a cojii groase si a samburilor. Popularitatea soiului Petit Verdot este una recenta: in anii 1960, viile de Petit Verdot erau taiate si inlocuite cu soiuri moderne si la moda, precum un Merlot fructat sau un Cabernet Sauvignon structurat. Totodata, Petit Verdot crea foarte multe probleme fiind un soi bolnavicios, care se deterioreaza usor. Cu toate astea, in anii 1980, Petit Verdot isi schimba povestea si urmeaza sa fie pus in valoare de Lumea Noua; soiul se adapteaza foarte bine terroir-ului din California si Australia. Popularitatea ii va creste, urmand ca la inceputul secolului XXI sa isi faca aparitia si in Spania, Portugalia, Italia, Chile si Argentina.
mai mult...