Stoc epuizat
Prosecco Rose - Contarini - D.O.C. Millesimato Extra Dry 2020
La concursul de vinuri Mundus Vini acest vin a obtinut medalia de aur.

Prosecco Rose - Contarini - D.O.C. Millesimato Extra Dry 2020

Italia Veneto , Italia
Pinot Noir, Glera
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Extra Dry (Extra Sec)
Culoare
Rose
Alcool
11%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Prosecco
Soiuri
Pinot Noir, Glera

Povestea acestui Prosecco D.O.C. Millesimato Extra Dry de la Contarini a inceput in 2020 cand, in mod oficial, au aparut primele exemplare de Prosecco Rosé. De data aceasta retetarul mult iubitelor spumante italiene cuprinde si soiul de struguri Pinot Noir. Astfel obtinem o culoare roz pal insotita de un perlaj fin si persistent.

Olfactiv, prosecco rosé D.O.C. Millesimato Extra Dry 2020 este dominat de note florale si fructate ce se remarca inca de la turnarea in pahar. Gustul este proaspat si delicat iar postgustul este prelung si savuros.

Asocieri culinare: aperitive, peste si fructe de mare

Metoda de obtinere: Metoda Charmat (Martinotti)

Temperatura optima de servire: 4 - 6 grade C


CONTARINI
Povestea Cramei Contarini din Valdobbiadene dateaza din secolul al XVI-lea cand Zaccaria Contarini a hotarat sa inceapa o productie proprie de vinificatie. Acesta a ales padurile din Treviso fiind deosebit de potrivite pentru viticultura datorita protectiei alpine. Aici cu mai mult de doua secole in urma renumitul "Prosecco" a devenit o emblemă a zonei. Tot aici, mai exact in Conegliano s-a nascut in 1877 prima Scoală italiana de viticultura si enologie. Soiul de baza de pe plantatiile podgoriei Contarini este Glera urmat de Chardonnay, Pinot Blanc si Pinot Grigio. Clima: calda si temperata cu precipitatii semnificative inclusiv in cele mai uscate si toride luni Sol: bogat in minerale Vinificatie: Vinurile Contarini sunt create prin tehnologii moderne in care compania investeste in mod constant, mentinandu-se in trend cu noutatile dar totodata fiind in armonie cu valorile traditionale.
mai mult...
Veneto
Veneto este o regiune vitivinicola importanta din nordul Italiei. Din punct de vedere administrativ alaturi de Trentino-Alto Adige si Friuli-Venezia Giulia formeaza departamentul Triveneto. Desi este mai mica decat celelalte regiuni vitivinicole din Italia – Piedmont, Toscana, Lombardia, Puglia si Sicilia – arealul Venetto produce o cantitate mai mare de vinuri italiene. Pe langa vinuri rosii Valpolicella , Amarone si vin dulce Recioto, 25% din aceste vinuri din Veneto sunt vinuri spumante sub apelatiunea DOC/DOCG.

Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.

Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...