Stoc epuizat
Vin Rosu - Quinta do Carneiro - Pactus Touriga Nacional 2016

Vin Rosu - Quinta do Carneiro - Pactus Touriga Nacional 2016

Portugalia Lisabona, Portugalia
Touriga Nacional
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Touriga Nacional

Culoare rosu inchis, nas complex si expresiv violete, de gem de prune, coacaze coapte, afine, cirese si caramel, cu note lemnoase (santal si cedru), gust puternic fructat, putin piperat si usor taninos, cu postgust lung si fructat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate, preparate din carne rosie si vanat


QUINTA DO CARNEIRO
Asezat in arealul Alenquer, la limita dintre dealurile argilo-calcaroase ale Muntilor Montejunto si aluviunile de pe malul drept al raului Tagus, domeniul Quinta do Carneiro si-a dedicat generatii intregi ingrijirii si prezervarii naturale a terroir-ului. Important de mentionat e ca celebrul lor vin "Pactus Touriga Nacional" a castigat medalia de aur la competitia ACIC 2009 si o medalie de bronz in cadrul competitiei "Challenge du Vin" 2009.
mai mult...
Lisabona
Dealurile din jurul Lisabonei formeaza o regiune vitivinicola destul de prolifica datorita pozitiei centrale pe Coasta Atlantica a Portugaliei. Cele mai importante regiuni de vinuri din Lisabona sunt Alenquer, Burcelas, Colares si Tejo. Specificul arealului consta in vinuri albe portugheze obtinute din soiuri autohtone cum ar fi Arinto, Fernão Pires, Malvasia, Seara-Nova si Vital si in vinuri rosii portugheze obtinute din soiurile locale: Alicante Bouschet, Aragonez, Castelão, Tinta Miúda, Touriga Franca, Touriga Nacional si Trincadeira. Cele mai mai bune vinuri din Lisabona se gasesc in subregiunile DOC Alenquer si Bucelas. In Alenquer vom descoperi vinuri rosii corpolente si complexe obtinute din soiurile Touriga Nacional si Tinta Roriz in timp ce in Bucelas se produc vinuri albe obtinute din soiul Arinto. Va invitam sa degustati vinuri din Lisabona de calitate!
mai mult...
Touriga Nacional
Touriga Nacional este un soi de strugure din regiunile viticole Dao si Douro, Portugalia. Este unul din soiurile cheie in productia de vinuri fortifiate alaturi de alte soiuri autohtone precum Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinto Cao si altele. Pe langa vinuri fortifiate, din Touriga Nacional se obtin vinuri rosii sau rosé complexe si savuroase.
mai mult...