Vin de Porto - Quinta do Vallado - ABF 1888
97RP

Vin de Porto - Quinta do Vallado - ABF 1888

Producator QUINTA DO VALLADO
Portugalia Porto, Portugalia
Pret
20.166,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
branza maturata ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
1888
Tip
Dulce
Culoare
Rosu
Alcool
19%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Cutie
Da
Soiuri
Touriga Franca, Touriga Nacional

Vallado ABF este un vin de colectie foarte rar care isi spune povestea de mai bine de-un secol. A fost imbuteliat in 2016, cu ocazia aniversarii a 300 ani de existenta a cramei Quinta do Vallado. Denumirea “ABF” este un omagiu adus stramosului lor - António Bernardo Ferreira I, care a achizitionat Quinta do Vallado in 1818 si care a transmis mai departe arta vinului urmasilor sai ce conduc in prezent cu mandrie crama.

Vallado ABF 1888 a fost lansat intr-o editie limitata, pe piata existand sub 900 de sticle de acest fel a cate 750 ml. Fiecare sticla in parte a fost atent asezata intr-o cutie din lemn masiv de castan alaturi de un decantor de cristal special confectionat de Atlantis- Portugalia. ABF 1888 a prins viata in regiunea viticola Baixa Corgo - Douro, in vecinatatea cramei Quinta do Vallado. Vinul a fost pastrat in baricuri de 650 L din 1888. De-a lungul anilor, o parte din el s-a evaporat ramanand doar 700 L pe care inca il putem gasi in butoaiele originale.

E foarte important de mentionat faptul ca Vallado ABF 1888 a fost creat din vite de vie ce predateaza phylloxera, prin metode traditionale ale locului.

ABF 1888 este un vin fortifiat de culoarea mahonului. Buchetul din nas este foarte complex si seducator, abundent in note de fructe confiate (smochine si prune), completate de note balsamice si mirodenii. Gustul are o structura foarte generoasa, densa si onctuoasa iar postgustul este extrem de persistent, complex si echilibrat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, deserturi.

Maturare: din 1888 in baricuri de 650 L.


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Porto

Vinuri din Porto

Regiunea Porto din Portugalia este un etalon al celor mai bune vinuri fortifiate din lume. Regiunea face parte din arealul Douro si este lider mondial in materie de vin portughez. Din 1678, productia de vinuri din Porto se axeaza pe vin fortifiat. Nu este o coincidenta faptul ca Port si Porto sunt sinonime in esenta lor deoarece primele sticle de vinuri Port sunt originare din regiunea Porto.

Un vin din Porto veritabil este obtinut din soiuri autohtone cum sunt: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca si Tinto Cão. Portofoliul de vinuri din Porto se imparte in: vinuri tawny si vinuri ruby. In timp ce in cazul vinului ruby procesul de invechire are loc mai mult in sticle decat in baricuri, un vin Tawny autentic va sta la maturat exclusiv in baricuri de stejar. Cele mai bune vinuri Tawny din Porto vor petrece o perioada de 10, 20, 30 si 40 ani in baricuri.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Porto pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Touriga Franca

Vinuri Touriga Franca

Touriga Franca este un soi de strugure pentru vinuri rosii din Douro, Portugalia; un element cheie in productia de vinuri porto alaturi de Touriga Nacional. Desi este un soi aromat si concentrat, cel mai adesea il vom gasi in vinuri rosii cupajate. Originile soiului Touriga Franca nu sunt foarte clare, dar se presupune ca s-ar descinde din soiul Touriga Nacional.
mai mult...