Ulei de Masline Extra Virgin - Quinta do Vallado - Azeite 2019

Producator QUINTA DO VALLADO
Portugalia Douro, Portugalia
Pret
114,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 5,00 RON 30,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Fisa tehnica

An
2019
Cantitate
500 ML

Azeite Extra Virgin Olive Oil 2019 produs de Quinta do Vallado este un ulei de masline extra virgin obtinut din soiurile de masline Galega, Verdeal, Cordovil si Madural. Are culoarea galben-verzui, aspect limpede, nas expresiv cu note fructate (mere si pepene galben), gust usor amarui cu tonuri piperate si vegetale, iar finalul se resimte proaspat.

Se preteaza perfect intr-o salata de vara, marinade, paste sau doar cu paine rustica proaspat scoasa din cuptor. 

Cules: manual

Varsta maslinilor: peste 100 de ani


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Douro

Vinuri din Douro

Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...