Vin Rosu - Quinta do Vallado - Vinho Tinto 2022
90WE
16JR

Vin Rosu - Quinta do Vallado - Vinho Tinto 2022

Portugalia Douro, Portugalia
Tempranillo, Touriga Franca
Pret
89,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Tempranillo, Touriga Franca, Touriga Nacional, Field Blend, Sousao

Vallado Douro Red 2019 produs din vii cu o vechime de 60-100 ani de crama Quinta do Vallado are culoarea rosu-rubiniu cu reflexii grena in margini. Buchetul din nas este concentrat in note de fructe rosii completate de note florale (violete si cistus) . Gustul are o structura echilibrata si taninuri rotunde, iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: preparate din. carne rosie la cuptor si gratar, branzeturi maturate moi, legume la gratar si mezeluri fine

Maturare: 16 luni in baricuri frantuzesti.


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Douro
Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...
Tempranillo
Tempranillo este un soi de strugure rosu, considerat "coloana vertebrala" a catorva vinuri de exceptie din Spania si Portugalia; enologii adora sa il foloseasca in cupaje, datorita structurii pe care o ofera vinului. Aproape orice vin rosu din Rioja si Ribera del Duero are la baza Tempranillo, iar in Portugalia soiul este la fel de celebru in Valea Douro, insa sub numele de Tinta Roriz. Tempranillo este un soi ce s-a adaptat foarte bine si in Lumea Noua, in special in California, Argentina si Australia. Tempranillo este un soi foarte taninos, datorita pielii foarte groase a strugurelului si, de asemenea, este foarte potrivit pentru consumatorii lumii noi, deoarece este un soi foarte aromat, ce dezvaluie note de capsuni, coacaze, prune si cirese, tutun si ciocolata. 
mai mult...