Stoc epuizat
Vin Rosu - Quixote Winery - Petite Sirah 2014
95RP
92CT

Vin Rosu - Quixote Winery - Petite Sirah 2014

SUA Napa Valley, SUA
Petite Sirah
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Petite Sirah

Petite Sirah 2014, produs de Quixote Winery din Napa Valley, este un vin de poveste. Culoarea rubiniu inchis denota corpolenta vinului, iar nasul intens de fructe negre de padure acompaniate de note de violete, cedru, frunze de tutun uscat si indicii vegetale (fenicul si menta) reprezinta doar actul intai. Gustul echilibrat si complex cu o structura solida in care remarcam taninuri rotunde ne dezvaluie arome de afine, mure si coacaze negre urmate de tonuri subtile de ciocolata neagra si piper negru. Finalul nu se lasa cu nimic mai prejos, fiind prelung si persistent, fructat si putin condimentat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie la gratar si legume caramelizate

Maturare: 20 de luni in baric

Timp decantare: 2 ore

Potential invechire: 2040


QUIXOTE WINERY
Crama Quixote este o crama de dimensiuni modeste insa are avantajul de a fi pozitionata in regiunea Stags Leap, una dintre cele mai importante din Napa Valley. Productia anuala nu depaseste 12000 de sticle, acestea fiind considerate de iubitorii de vinuri rosii californiene adevarate nestemate.
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Petite Sirah
Petite Sirah este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii. Acest soi este rezultatul incrucisarii naturale dintre soiul de struguri Peloursin si Syrah. Desi locul de origine este Valea Ronului, Franta, Petite Sirah se comporta mai bine in California si Australia unde clima este mai uscata. Un vin rosu Petite Sirah este generos in arome de ciocolata, fructe de padure si piper negru completate de arome savuroase de afine si lemn dulce, arome in mare parte mostenite de la Syrah.
mai mult...