• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rosu - Raka Wines - Cabernet Franc 2016

Vin Rosu - Raka Wines - Cabernet Franc 2016

Africa de Sud Western Cape, Africa de Sud
Cabernet Franc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Franc

Cabernet Franc incantator, culoare rosu grena inchis cu reflexii pururii in margini, nas expresiv dominat de note de cassis si lemn usor ars, gust complex si savuros cu tanini rotunzi si carnosi, arome de mure, prune supracoapte, mocha, ciocolata, frunze uscate de tutun si lemn dulce, iar finalul este prelung, fructat si cu o tenta dulceaga.

Maturare: 14 luni in baricuri din stejar frantuzesc


RAKA WINES
Crama Raka din Western Cape, Africa de Sud si-a dobandit numele de la barca de pescuit a proprietarului Piet Dreyer. In urma cu trei decenii si-a reorientat pasiunea pentru pescuit si impreuna cu familia sa a inceput sa dezvolte crama Raka Wines. Piet si familia sa sunt zilnic in podgorie avand grija de soiuri de struguri precum Sauvignon Blanc, Viognier, Shiraz, Cabernet Franc si multe altele pe care le au plantate pe domeniu. Clima: mediteraneana, veri blande cu precipitatii reduse, ierni umede Sol: roci, nisip Vinificatie: Strugurii sunt culesi manual urmand ca fiecare soi sa fie vinificat separat in cisterne din otel inoxidabil. Maceratia se face la rece timp de pana la trei zile inainte ca drojdia sa fie adaugata pentru a incepe fermentatia. Toate vinurile rosii sunt maturate in baricuri de stejar frantuzesc si american.
mai mult...
Western Cape
Western Cape este casa celor mai bune vinuri din Africa de Sud si locul in care gasim cele mai cunoscute regiuni vitivinicole din tara: Stellenbosch si Paarl. Orasul Cape Town este epicentrul arealului Cape Winelands- o zona muntoasa diversificata din punct de vedere biologic in care se produc o varietate mare de vinuri Western Cape.

Portofoliul de vinuri din Western Cape vom avea vinuri rosii din Africa de Sud obtinute din soiurile Shiraz si Pinotage. Pinot Noir si Chardonnay create in stil Burgundia din Walker Bay au castigat teren la nivel global iar soiul de vin alb Sauvignon Blanc rivalizeaza cu renumite vinuri din Lumea Noua. Oceanele din jurul arealului Western Cape joaca un rol important in ceea ce priveste clima. Zona dintre Cape Point si Cape Agulhas este punctul in care Curentul Antarctic Benguela al Atlanticului intalneste Curentul cald Agulhas al Oceanului Indian. Vanturile predominante ce sufla dinspre sud-est, cunoscute sub denumirea ‘Cape Doctor’ sunt racorite de acesti curenti aducand astfel prospetime asupra viilor din Cape.

mai mult...
Cabernet Franc
Cabernet Franc este un soi de strugure frantuzesc, cu piele foarte inchisa, crescut si produs in numeroase regiuni viticole din lume. Soiul Cabernet Franc este considerat al treilea soi al regiunii Bordeaux, dupa Merlot si Cabernet Sauvignon, si este utilizat in multiple cupaje si red blends din intreaga lume, dand acele arome de tutun si condimente inchise la culoare. Vinul obtinut din Cabernet Franc este unul lejer, cu corp mediu, ce are caracteristici vegetale, in special aroma de ardei gras verde. Din acest motiv, Cabernet Franc este de multe ori cofundat cu un Cabernet Sauvignon tanar sau chiar Carmenere.
mai mult...