Beneficii din resveratrol, gasit in cea mai mare concentratie in vinul rosu. Resveratrolul este un bioflavonoid antioxidant ce se gaseste in coaja strugurilor rosii, in cacao si in fructe de padure. Concentratia cea mai mare de resveratrol se gaseste in vinul rosu, datorita procesului de fermentare al strugurilor. 

Studii stiintifice au demonstrat ca acest resveratrol are numeroase beneficii asupra sanatatii, cum ar fi efecte anti-imbatranire, anticanceroase, anti-inflamatorii si anti-diabet. De asemenea, resveratrolul este foarte bun pentru aparatul cardiovascular, pentru sanatatea inimii, a muschilor si chiar si a creierului. Cercetari recente au demonstrat ca resveratrolul imita restrictiile calorice(unicul mod dovedit stiintific de a prelungi viata). 

Resveratrolul este un antioxidant puternic, de aceea el neutralizeaza efectele radicalilor liberi produsi zilnic de corpul uman. Mai mult decata atat, ca si antioxidant foarte puternic, resveratrolul este singurul care poate proteja sistemul nervos, trecand de bariera creierului.

Resveratrolul este benefic corpului, deoarece actioneaza ca un anti-inflamator in interiorul organismului. Spre exemplu exista studii facute pe pacienti diabetici care au demonstrat ca un consum cumpatat si regulat de vin rosu, din care s-a extras resveratrol, a dus la scaderea glicemiei.

Asadar, va indemnam sa beti un vin rosu bun, in cantitati decente, pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa.

... Citeste mai mult!