Stoc epuizat
Vin Rosu - Rutini Wines - Trumpeter Pinot Noir 2016

Vin Rosu - Rutini Wines - Trumpeter Pinot Noir 2016

Argentina Mendoza, Argentina
Pinot Noir
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Trumpeter Pinot Noir 2016 este un vin carismatic de culoarea rubinului cu-n nas dominat de note intense de zmeura cu indicii de violete si vanilie. Gustul este bland si catifelat, usor piperat cu arome de fructe rosii ce asigura un final aromat si de durata.

Maturare: 12 luni in baric frantuzesc

Asocieri culinare: mezeluri, peste, ciuperci, prepelita si fazan, tocana de iepure, legume

Temperatura optima de servire: 12 grade Celsius

Potential de invechire: 5 ani

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Achizitie verificata

Prin urmare și-așadar să mai luăm un #pinotnoir

Pinot Noirul pentru mine e acel strugure care face pace cu omul cât și cu femeia. Direct din prima, e o secure îngropată a unui razboi inexistent, intre a alege un vin pentru o cina romantică, mai complex sau mai lesne de degustat. Cu argentinianul de față cam așa mi se pare, că e o armonie ușoară, o piesă lesne de ascultat in surdină. De îndată ce se deschide, căci la început pare mai constrâns. Cireașa, care e nota distinctă pătrunde prima, apoi vine zmeura, aroma de flori, violete, ceva piele. Ușor, acolo, pe fundal. Pare un vin lejer, frumos, creat să placă din prima, cu posibilitatea aranjării lui fie la masa pusă, fie la Netflixul deschis. Perfect pentru 18 august, când e ziua internațională a Pinot Noir-ului.


RUTINI WINES
Crama Rutini Wines a fost fondata in 1925 de Felipe Rutini al carui motto (“Munca si perseverenta”) l-a ajutat sa puna bazele podgoriei si sa planteze primele vite de vie in Uco Valley, Mendoza, Argentina. Incepand de atunci si pana in prezent Rutini Wines s-au extins ajungand una dintre principalele vinarii din regiunea Mendoza. Mariano Di Paola este oenologul cramei Rutini din 1993, iar vinurile create de acesta sunt sofisticate cu caracter unic provenite din soiurile Pinot Noir, Malbec, Tempranillo, Cabernet Franc, Chardonnay, Pinot Grigio, Malbec si Torrontes. Clima: blanda; veri calde; ierni aspre Sol: nisipos, pietros, aluvionar, stancos, argilos Vinificare: Rutini produce 4 milioane de litri de vin anual dispunand de aparatura avansata ce ii ajuta sa imbine traditia si tehnologia in obtinerea unor vinuri alese.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...