Stoc epuizat
Vin Rosu - Rutini Wines - Trumpeter Reserve Blend 2016

Vin Rosu - Rutini Wines - Trumpeter Reserve Blend 2016

Argentina Mendoza, Argentina
Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Malbec

Trumpeter Reserve Blend 2016 este un vin expresiv de culoare rosu rubiniu obtinut prin cupajarea de Cabernet Sauvignon (35%), Malbec (35%) si Tempranillo (30%). Parfumul in nas este complex incepand de la tonuri de piper negru si toast tipice soiului de Cabernet continuand cu notele de cirese si cassis intalnite la Malbec si completand cu mirosul placut al fructelor de padure date de Tempranillo. Pe palatin se distinge un gust catifelat cu tanini rotunzi asigurandu-se un final placut aromat si persistent.

Maturare: 12 luni in baric frantuzesc

Asocieri culinare: fripturi din carne rosie, miel cu ierburi aromate, placinta cu carne, tocana, goulash, pui cu curry, branzeturi tari

Temperatura optima de servire: 14 - 16 grade Celsius

Potential de invechire: 8 ani


RUTINI WINES
Crama Rutini Wines a fost fondata in 1925 de Felipe Rutini al carui motto (“Munca si perseverenta”) l-a ajutat sa puna bazele podgoriei si sa planteze primele vite de vie in Uco Valley, Mendoza, Argentina. Incepand de atunci si pana in prezent Rutini Wines s-au extins ajungand una dintre principalele vinarii din regiunea Mendoza. Mariano Di Paola este oenologul cramei Rutini din 1993, iar vinurile create de acesta sunt sofisticate cu caracter unic provenite din soiurile Pinot Noir, Malbec, Tempranillo, Cabernet Franc, Chardonnay, Pinot Grigio, Malbec si Torrontes. Clima: blanda; veri calde; ierni aspre Sol: nisipos, pietros, aluvionar, stancos, argilos Vinificare: Rutini produce 4 milioane de litri de vin anual dispunand de aparatura avansata ce ii ajuta sa imbine traditia si tehnologia in obtinerea unor vinuri alese.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...