Stoc epuizat
Vin Rosu - Rutini Wines - Trumpeter Reserve Pinot Noir 2014

Vin Rosu - Rutini Wines - Trumpeter Reserve Pinot Noir 2014

Argentina Mendoza, Argentina
Pinot Noir
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

RUTINI WINES
Crama Rutini Wines a fost fondata in 1925 de Felipe Rutini al carui motto (“Munca si perseverenta”) l-a ajutat sa puna bazele podgoriei si sa planteze primele vite de vie in Uco Valley, Mendoza, Argentina. Incepand de atunci si pana in prezent Rutini Wines s-au extins ajungand una dintre principalele vinarii din regiunea Mendoza. Mariano Di Paola este oenologul cramei Rutini din 1993, iar vinurile create de acesta sunt sofisticate cu caracter unic provenite din soiurile Pinot Noir, Malbec, Tempranillo, Cabernet Franc, Chardonnay, Pinot Grigio, Malbec si Torrontes. Clima: blanda; veri calde; ierni aspre Sol: nisipos, pietros, aluvionar, stancos, argilos Vinificare: Rutini produce 4 milioane de litri de vin anual dispunand de aparatura avansata ce ii ajuta sa imbine traditia si tehnologia in obtinerea unor vinuri alese.
mai mult...
Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...