Dingac 2016 produs de crama Saints Hills este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Buchetul din nas este expresiv si foarte fructat in care predomina note de cirese, coacaze negre si afine. Gustul are o structura densa, echilibrata si savuroasa in care regasim elemente specifice maturarii in baric (lemn ars, ciocolata, alune, menta si mirodenii) si taninuri rotunde. Postgustul este persistent si usor piperat.
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne de pui si carne rosie
Maturare: 18- 24 luni in baric frantuzesc.
Clientrul nu a scris detalii
Portofoliul de vin rosu si vin alb cuprinde atat vinuri din Dalmatia facute din soiuri autohtone specifice zonei cat si vinuri din soiuri internationale care incet au inocuit o parte din soiurile locale. Soiuri precum Plavac Mali (soi inrudit cu Primiotivo si Zinfandel) raman printre preferatele localnicilor creand astfel un vin rosu de Dalmatia foarte aromat cu note intense de ciocolata. De asemenea soiuri autohtone precum Posip, Grk si Vugava sunt des intalnite pe coasta dalmata dar mai nou cultivate alaturi de soiuri mai internationale: Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Riesling, Pinot Gris si Chardonnay.