Stoc epuizat
Vin Rosu - Saints Hills - St. Roko 2016

Vin Rosu - Saints Hills - St. Roko 2016

Croatia Dalmatia, Croatia
Plavac Mali
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Plavac Mali

St. Roko 2016 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Nasul este complex si fructat (fructe de padure, prune supracoapte, smochine si mure) iar gustul are o structura densa, foarte aromata si condimentata obtinuta prin maturarea la baric (vanilie, mirodenii si piele tabacita). Postgustul este persistent si savuros dominat de notele de fructe supracoapte si ierburi aromatice.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie, mezeluri fine.

Maturare: 12- 14 in baric frantuzesc.


SAINTS HILLS
Crama Saints Hills din Croatia si ale sale podgorii din regiunile Istria si Dalmatia ne invita sa degustam vinuri din soiuri rare dar cu traditie in istoria viticulturii de pe coasta Adriatica. Avand plantatii in apropiere de Dubrovnik, Split si Pula, crama produce vinuri rosii complexe si vinuri albe si rose elegante menite sa surprinda si sa incante papilele oricarui degustator. 
mai mult...
Dalmatia
Coasta Dalmatiei este asezata intre estul marii Adriatice si Alpii Dinarici care formeaza granita cu Bosnia-Herzegovina. In aceasta regiune vitivinicola din apropierea capitalei Split, vinul cunoaste o istorie de 2 milenii.

Portofoliul de vin rosu si vin alb cuprinde atat vinuri din Dalmatia facute din soiuri autohtone specifice zonei cat si vinuri din soiuri internationale care incet au inocuit o parte din soiurile locale. Soiuri precum Plavac Mali (soi inrudit cu Primiotivo si Zinfandel) raman printre preferatele localnicilor creand astfel un vin rosu de Dalmatia foarte aromat cu note intense de ciocolata. De asemenea soiuri autohtone precum Posip, Grk si Vugava sunt des intalnite pe coasta dalmata dar mai nou cultivate alaturi de soiuri mai internationale: Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Riesling, Pinot Gris si Chardonnay.

mai mult...
Plavac Mali
Plavac Mali este cel mai cultivat soi din Croatia din care se obtin vinuri rosii seci de calitate. General vorbind, gama de vinuri rosii sau rosé obtinute din soiul Plavac Mali sunt expresive si foarte fructate in care predomina notele de cirese, coacaze negre si afine. Gustul are o structura densa, echilibrata si savuroasa.
mai mult...