St. Roko 2016 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Nasul este complex si fructat (fructe de padure, prune supracoapte, smochine si mure) iar gustul are o structura densa, foarte aromata si condimentata obtinuta prin maturarea la baric (vanilie, mirodenii si piele tabacita). Postgustul este persistent si savuros dominat de notele de fructe supracoapte si ierburi aromatice.
Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie, mezeluri fine.
Maturare: 12- 14 in baric frantuzesc.
Clientrul nu a scris detalii
Portofoliul de vin rosu si vin alb cuprinde atat vinuri din Dalmatia facute din soiuri autohtone specifice zonei cat si vinuri din soiuri internationale care incet au inocuit o parte din soiurile locale. Soiuri precum Plavac Mali (soi inrudit cu Primiotivo si Zinfandel) raman printre preferatele localnicilor creand astfel un vin rosu de Dalmatia foarte aromat cu note intense de ciocolata. De asemenea soiuri autohtone precum Posip, Grk si Vugava sunt des intalnite pe coasta dalmata dar mai nou cultivate alaturi de soiuri mai internationale: Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Riesling, Pinot Gris si Chardonnay.