Stoc epuizat
Champagne - Francois Seconde - Sillery Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2015

Champagne - Francois Seconde - Sillery Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2015

Franta Champagne, Franta
Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Sampanie
Soiuri
Chardonnay

Champagne Sillery Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2014 produsa de Francois Seconde este o sampanie de culoare galben auriu cu perlaj fin. Buchetul din nas are o intensitate aromatica cu note florale (salcam si caprifoi) completate de indicii citrice si mirodenii. Gustul este elegant si bogat, unde aromele de flori albe se imbina armonios cu cele de fructe iar finalul este prelung si sofisticat. Ideal de servit la temparatura de 8 grade Celsius.

Locatie: Montagne de Reims

Varsta medie a viei: 48 de ani

Struguri: 100% Chardonnay

Vinificare in cuve cu fermentatie malolactica

Maturare: minim 36 luni

Rotire si degorjare manuala

Asocieri culinare: fructe de mare, crustacee, salate, peste, produse de charcuterie.


FRANCOIS SECONDE
Francois Seconde este o crama localizata in Sillery, recunoscuta pentru titlul unic acordat sampaniei sale: Sillery. Crama detine 5 hectare pe care se cultiva strugurii speciali pentru a realiza delicioasa sampanie Grand Cru Sillery. Povestea cramei incepe in anii 1970, cand tanarul Francois Seconde abandoneaza scoala, pentru a devini ucenic la o crama. In anul 1976 acesta isi va inchiria primele hectare, iar cu ajutorul sotiei lui va reusi sa cumpere primele doua hectare pentru inceperea productiei de sampanie Grand Cru Sillery.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...