Champagne - Palmer & Co - Blanc de Blancs Vintage Magnum 1996

Franta Champagne, Franta
Chardonnay
Pret
2.788,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
1996
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Magnum 1.5L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da
Soiuri
Chardonnay

Obtinuta prin 100% Chardonnay, Vintage 1996 reprezinta omagiul adus de crama Palmer & Co. terroirurilor de calibru Premier Cru si Grand Cru din arealul viticol Montagne de Reims din regiunea Champagne.

Maturare: 20 ani in drojdii

Dozaj: 7.3 g/l

Blanc de Blancs Vintage 1996 este o sampanie millesime de calitate superioara obtinuta din 100% Chardonnay, struguri proveniti din podgorii Grand Cru si Premier Cru din arealul viticol Montagne de Reims. Are un aspect luminos datorita culorii galben auriu cu reflexii verzui in margini si un perlaj fin si abundent. Olfactiv debuteaza cu note prospaete si fructate iar gustul are o structura complexa cu o aciditate echilibrata. Postgustul se prezinta prelung si savuros.

Asocieri culinare: poate fi servita ca si aperitiv sau in compania unor preparate din fructe de mare si peste sau cu salate de vara insa se preteaza excelent si cu branzeturi moi din lapte de capra.

Rated 4.60 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


PALMER CO
Povestea cramei Palmer & Co. a inceput in 1947 datorita pasiunii pentru sampanie a 7 familii de viticultori. Impartasind aceeasi viziune pentru cum ar trebui sa fie o sampanie eleganta ultra-premium si-au concentrat eforturile spre a atinge acest ideal. In prezent Palmer&Co detine 415 ha de vite de vie in arealurile viticole Montage de Reims, Côte de Sézanne, Côte des Bar si Marne Valley din faimoasa regiunea Champagne. O mare parte dintre acestea fiind podgorii Grand Cru si Premier Cru. Diversitate oferita de aceste terroiruri a pus la dispozitia casei de sampanii Palmer&Co echilibrul, savoarea si mineralitatea ce se regaseste in fiecare din sampaniile lor.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...